Iohannis a depus o coroană de flori la Clubul Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis a depus miercuri dimineaţă o coroană de flori la Clubul Colectiv, la patru ani de la incendiul în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de de tineri.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.10.2019 - 10:06

Şeful statului a mers la Clubul Colectiv, unde a depus o coronaă de flori, a depus o lumânare şi s-a recules câteva minute.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War". La ora 22.32, în timpul concertului a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. Bilanţul incendiului - 64 de morţi. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis. "Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv", spunea atunci Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Mai multe slujbe pentru pomenirea victimelor incendiului produs în clubul Colectiv, în urmă cu patru ani, au loc astăzi la biserica Sfântul Nicolae - Broşteni din Capitală şi în faţa clubului.

Comentarii