VIDEO. Europarlamentarul Guy Verhofstadt l-a comparat pe premierul Ungariei cu Stalin: Vrei să fii ţinut minte ca un inamic al societăţii europene democratice

Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt a susținut un discurs la adresa premierului ungar, Viktor Orban, în care a rememorat perioada de început a carierei politice a șefului Executivului ungar, cu agenda modernizatoare, sprijinit de George Soros.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2017 - 16:13

Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt a susținut un discurs la adresa premierului ungar, Viktor Orban, în care a rememorat perioada de început a carierei politice a șefului Executivului ungar,  cu agenda modernizatoare, sprijinit de George Soros, şi a evidenţiat alunecarea sa spre politici antidemocratice. Ba mai mult, Verhofstadt l-a comparat pe Orban cu Stalin şi Brejnev.

Politicianul belgian a condamnat, în cadrul unei dezbateri despre derapajele antidemocratice din Ungaria, politica lui Orban şi alunecarea lui abruptă spre naţionalism şi anti-europenism, potrivit sursei citate.

"Cât de departe veţi merge? Veţi arde cărţi? Veţi arde cărţile lui Kertesz? Ale lui Konrad? Ale lui Sandor Marai? Ungaria a devenit membru UE în 2004. Ai semnat, împreună cu predecesorii tăi, pentru valorile UE. Şi cunoşti foarte bine toate valorile şi principiile UE. Ai violat fiecare dintre aceste principii europene, toate aceste principii. Şi totuşi vrei să rămâi membru al Uniunii Europene. Am mai mult respect pentru euroscepticii care măcar spun că nu sunt de acord cu valorile blocului comunitar.

Dar tu, tu vrei să continui să primeşti banii UE, dar nu vrei valorile UE. Cum se numeşte asta? Nu e un act de mare curaj, şi în orice caz, nu în linie cu un politician bazat pe principii. Nu e timpul să te întrebi, în sinea ta, cum vrei să fii ţinut minte? Vrei să rămâi în istorie că un politician care a eliberat Ungaria de comunism - şi ai făcut asta -, sau vrei să fii ţinut minte că un inamic etern al societăţii noastre europene democratice? Asta e alegerea pe care trebuie să o faci acum.".

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...