Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salvați Alepul! Suniții și șiiții au ieșit la București în solidaritate cu poporul sirian măcelărit de Putin, Assad și milițiile șiite Hezbollah, iraniene și irakiene

La București, lângă statuia Lupoaicei, s-a desfășurat un miting mai puțin obișnuit. Sunniți și șiiți au ieșit împreună la o demonstrație împotriva atrocităților comise asupra poporului sirian, chiar de către regimurile din țările lor de origine.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 04.12.2016 - 16:49

La București, lângă statuia Lupoaicei, s-a desfășurat un miting mai puțin obișnuit. Sunniți și șiiți au ieșit împreună la o demonstrație împotriva atrocităților comise asupra poporului sirian, chiar de către regimurile din țările lor de origine.

Sirieni și iranieni au manifestat împotriva războiului inuman împotriva poporului sirian, dus de armata lui Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia, care îi furnizează armament și acoperire aeriană, de Iran, Hezbollah și Irak, care-i furnizează militia complet echipate. Totul sub pretextul războiului împotriva ISIS, care nici nu se află în zonele unde acționează această armată de susținere a regimului criminal de la Damasc.
„O zi neobișnuită la București, într-adevăr. Sunitul și șiitul au ieșit împreună, în solidaritate cu Alep, cu Siria”, a declarat Mohamed Rifai, director al biroului executiv al Asociației Sirienii Liberi din România. „Sunitul cu șiitul au ieșit cot la cot ca să condamne atacurile practicate de Rusia (aerian ) și de Iran (terestru) împotrivă capitalei economice siriene, Alep. Ceea ce desființează declarațiile continue ale regimului de la Damasc, că revoluționarii sirieni  sunt niște sectariști și extremiști, împotriva cărora luptă Assad. Orașul Alep din nordul siriei a fost ținta a peste 30.000 de raiduri aeriene. Și încă nu s-au săturat tiranii, țintele lor sunt civile în proporție de 99% ”, a precizat Mohamed Rifai.
Împreună cu sirienii opozanți ai regimului criminal de la Damasc s-au aflat membri ai Comunității Iraniene din Romania, simpatizanți ai Consiliul Național al Rezistenței Iraniene (NCRI), cu sediul principal în Paris, condus de doamna președinte Maryam Rajavi. 

„Activitatea noastră este concentrată împotriva regimului actual din Iran, un regim fundamentalist Islamic, care încalcă flagrant drepturile omului și exportă terorismul în întreaga lume”, a declarat Mohammad Emami, din partea opozanților iranieni din România, simpatizanți ai NCRL.  „Un regim fundamentalist a preluat puterea în Iran, un regim care prin posesia unor mari averi și armament, nu cunoaște limite pentru extinderea ideologiei sale medievale. Un regim ce nu respectă norme și convenții internaționale. Furnizează armament și forțe militare către Siria, Irak și Yemen. Conduce acțiuni de luare de ostatici și nu răspunde în fața niciunui organ legislativ din lume. Astăzi a fost Ziua Solidărității cu orașul Alep, din Siria.” 

Atât sirienii din România, cât și comunitatea iraniană, opozanți ai regimurilor de la Damasc și teheran, susțin motivat că intervenția militară a Iranului în Siria, din ultimii cinci ani,  pentru a-l sprijini pe Bashar al-Assad, este cauza principală a peste 400 de mii de decese, la cât a oprit numărătoarea ONU, și pentru valul de refugiați, milioane de oameni în afara granițelor Siriei.

Noi, opozitia iraniana din exil, sprijinim opozitia democratica din Siria si sintem intotdeauna alaturi de ei. Acum, mai mult ca niciodata, sintem alaturi de sirieni in suferinta cauzata lor de atacurile necontenite asupra orasului Alep, bombardat din toate partile de grupari armate necontrolate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...