18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Barack Obama susţine Tunisia în tranziţia spre democraţie

Preşedintele Barack Obama susţine Tunisia în tranziţia spre democraţie

Preşedintele Barack Obama l-a felicitat luni pe noul prim ministru tunisian islamist Hamadi Jebali în cadrul unei convorbiri telefonice, accentuând susţinerea oferită de Statele Unite unei “tranziţii democratice” în ţara sa, a anunţat Casa Albă, transmite AFP, potrivit Mediafax.

În cadrul acestei întâlniri iniţiată de Obama, “preşedintele a felicitat Tunisia pentru tranziţia sa, care reprezintă o şansă istorică pentru toţi tunisienii să obţină mai multe oportunităţi politice şi economice”, a precizat Preşedinţia americană ântr-un comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Obama a “subliniat prietenia şi susţinerea sinceră a Statelor Unite pentru Tunisia, odată cu intrarea celei din urmă într-un nou capitol al istoriei sale”.

Jebali trebuia să anunţe luni structura noi echipe guvernamentale în cadrul căreia partidul islamist Ennahda deţine principalele ministere. Prezentarea echipei guvernamentale în faţa şefului statului Moncef Marzaki, la un an de la revoluţia împotriva lui Ben-Ali care a marcat începutul primăverii arabe, a fost amânată deoarece unul dintre partidele de coaliţie nu şi-a prezentat lista de miniştri.

“Regret această întârziere cauzată de unul dintre partenerii noştri de guvernare Ettakatol care nu a pregătit o listă a membrilor săi în acest guvern”, a precizat Jebali într-o scurtă declaraţie la televiziunea naţională.

Tunisia, care se confruntă cu o gravă criză economică şi socială, nu a avut un guvern veritabil de la alegerile de la 23 octombrie.

Obama i-a felicitat în continuare pe “milioanele de tunisieni” care au participat la vot şi a declarat că ţara lor a “schimbat cursul istoriei”.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă