13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMesajele liderilor internaționali în urma atacului terorist din Sankt Petersburg. MAE: Rugăciuni...

Mesajele liderilor internaționali în urma atacului terorist din Sankt Petersburg. MAE: Rugăciuni și condoleanțe pentru familiile victimelor din Rusia

Ambasadele și liderii mondiali au transmis mesaje de susținere și condoleanțe poporului rus, în urma atacului terorist de la metroul din Sankt Petersburg, unde, cel puțin zece persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci ar fi rănite. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis condoleanțe familiilor victimelor exploziei produse luni în metroul din Sankt-Petersburg.

"Rugăciuni și condoleanțe pentru familiile victimelor din Sankt-Petersburg, Rusia", se arată într-un mesaj publicat, luni, în limba engleză, pe contul oficial de Twitter al MAE.

 



Citește și: FOTO + Live VIDEO. Explozie puternică la metroul din Sankt Petersburg. Cel puțin 10 persoane au murit și 50 au fost rănite în urma deflagrației. Procurorul General rus: Este vorba de un atac terorist

O explozie puternică a avut loc la stația din Teknologichesky Institut din Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărire din Rusia, potrivit agenției de presă TASS. Deocamdată nu se cunoaște numărul de răniți, dar din înregistrarea video se putea observa că pe tunel era foarte mult fum. Cea de-a doua explozie ar fi avut loc la stația Sennaya Ploschad, legată de prima stație.

 


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a condamnat presupusulo atac din Sankt Petersburg, unde, o explozie puternică a distrus două stații de metrou, iar zece persoane ar fi fost rănite, potrivit jurnaliștilor ruși. Șeful statului moldovean afirmă că terorismul nu cunoaște granițe sau religie, iar scopul acestui incident a fost de a-i face rău liderului de la Kremlin, care se afla, în momentul deflagrației, în oraș, unde ar fi trebuit să se întâlnească cu omologul său din Belarus.

"În Sankt Petersburg a avut loc un atac terorist. În aceste momente, aproximativ zece persoane au fost ucise, iar alte zeci rănite. Terorismul nu cunoaște granițe, naționalitate sau religie. Oricine s-ar afla în spatele acestui atac a intenționat să facă rău Rusiei și liderului său.  "

Îmi exprim profunda solidaritate cu poporul rus și cu președintele său, Vladimir Putin. Consider că este o crimă care trebuie pedepsită imediat, iar rușii trebuie să dea dovadă de unitate. 

Dragii mei ruși, poporul moldovean este alături de voi", a declarat, pe Facebook, Igor Dodon.

Guvernului berlinez a transmis, luni după-amiază, mesaje de condoleanţe familiilor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în explozia ce a zguduit o garnutură de metrou din metropola Sankt Petesburg, se arată într-un mesaj postat de purtătorul de cuvânt guvernamental pe Twitter. De asemenea, mesaje similare au venit din partea Secretarului General al NATO, dar şi a ministrului britanic de Externe.

”Sunt ştiri teribile din Sankt Petesburg: compasiunea noastră se îndreaptă spre toate persoanele afectate şi spre rudele acestora”, a scris Steffen Seibert.

De asemenea, o reacţie a venit şi din partea ministrului britanic de Externem Boris Johnson.

”Sunt oripilat de ştirea cu privire la explozia din Sankt Petesburg. Simpatiile mele se îndreaptă spre victime şi spre familiile lor”, a anunţat Boris Johnson.

 

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a transmis cele mai adânci ”simpatii către cei afectaţi de explozia din Santk Petesburg”.

Reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite de la Moscova a transmis luni după-amiază condoleanţe familiilor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în explozia produsă într-o garnitură de metrou din Sankt Petesburg. Autorităţile ruse au confirmat că zece persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment, în vreme ce alte 50 au fost rănite atunci când un dispozitiv improvizat a explodat într-un tren ce călătoare între staţiile Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia, transmite Russia Today.

”Suntem şocaţi şi întristaţi de explozia din Sankt Petesburg, în care mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi au fost rănite”, se arată în mesajul transmis de ambasada Statelor Unite din Rusia.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă