12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Comisia Europeana are un “plan D”

Intr-o declaratie facuta la Lisabona, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a dezvaluit ca UE dispune de un “plan D”, care urmareste lansarea unor “dezbateri de idei si a unui dialog” menite sa readuca Europa pe linie, dupa situatia creata prin respingerea in unele tari membre a proiectului Constitutiei Europene. “Europa are nevoie sa fie reformata”, a declarat oficialul UE Universitatii de Vara a grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.
“Este timpul sa trecem la ofensiva. Vom propune cateva idei, a venit vremea sa ajutam presedintia in exercitiu britanica a UE sa deblocheze negocierile”, mai ales privind bugetul european – a conchis Barroso.

CIA isi intensifica operatiunile

Agentia Centrala de Informatii (CIA) isi va spori operatiunile unilaterale de spionaj in tari unde pana acum se baza mai ales pe alte servicii de informatii, a anuntat directorul Agentiei, Porter Goss.
Intr-o intalnire cu angajatii Agentiei, Goss a prezentat proiectul de revizuire a structurii CIA, care le va da agentilor operativi o mai mare autoritate, va institui operatiuni in mai multe state si va presupune mai multe recrutari din randul cetatenilor straini.

Extremist evreu condamnat la 20 de ani de inchisoare

Un extremist evreu, arestat in 2001 pentru ca a planuit atentate la o moschee din Los Angeles si la biroul unui congresman american de origine libaneza, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare. Earl Krugel a fost arestat de FBI in 2001 impreuna cu un alt lider al miscarii Jewish Defence League, Irv Rubin, care a murit in inchisoare.

Georgia acuza Moscova

Georgia a acuzat fortele ruse de mentinere a pacii din regiunea Osetia de Sud ca furnizeaza arme autoritatilor separatiste.
“Rusia ar trebui sa inceteze sa furnizeze arme, incalcand toate normele internationale”, a spus adjunctul ministrului georgian al Afacerilor Externe, acuzand Moscova ca a “sustinut in mod vadit regimul separatist” din aceasta regiune.

Presa, bat-o vina!

Cei 15 presupusi lideri ai revoltei de la Andijan, din estul Uzbekistanului, reprimata in mod violent de autoritati, au continuat sa depuna marturie, denuntand virulent implicarea presei occidentale in cadrul unui proces catalogat de observatori drept o parodie de justitie.
Liderii revoltei au acuzat un corespondent BBC, care a luat parte la evenimentele de la Andijan, mai multe organizatii de aparare a drepturilor omului si un reprezentant al ambasadei americane de la Taskent ca au incurajat revolta.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă