19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMărturiile polițiștilor care au descins în sala Bataclan în noaptea atentatelor de...

Mărturiile polițiștilor care au descins în sala Bataclan în noaptea atentatelor de la Paris

Polițiștii care au descins acum cinci zile în sala de concert Bataclan din Paris, când au avut loc mai multe atentate teroriste, nu au voie să vorbească despre ceea ce au văzut cu presa. Cu toate acestea liderul sindicatului polițiștilor a dezvăluit mai multe detalii despre noaptea în care ofițerii afirmă că au văzut iadul, potrivit BBC News. 

Sindicalistul Nicolas Comte a precizat că polițiștii au reușit să țină legătura cu un om care a apucat să se ascundă atunci când teroriștii au pătruns în sală. 

”În sala de concert a fost o persoană care a sunat la poliție și le-a spus ce se întâmplă. Bărbatul a reușit să se ascundă în camera tehnică a sălii. El le-a povestit că poate auzi împușcăturile și că teroriștii încă execută oameni”, a spus Nicolas Comte.

Sindicalistul a precizat că în acel moment polițiștii antrenați special pentru astfel de intervenții au descins în clădire.

Neutralizarea teroriștilor, înainte de salvarea oamenilor

Polițiștii au fost nevoiți să ignore cererile de ajutor de la cei răniți, deoarece scopul lor era să neutralizeze teroriștii, înainte de a-i salva pe oameni.

„Inițial au crezut că calcă pe apă, însă după câteva secunde au realizat că era sânge pe jos. Au fost nevoiți să calce pe cadavre ca să ajungă la agresori. Răniții încercau să se agațe de polițiști, însă aceștia au continuat operațiunea”, a mai spus sindicalistul.

Teroriștii au tras în polițiști pe măsură ce aceștia din urmă avansau. Astfel, au fost trase 27 de gloanțe în continuu în scuturile care îi protejau.

”Circa 20 de ostatici se aflau între ei și agresori. Ofițerii au realizat că erau nevoiți să acționeze rapid. L-au împușcat pe unul dintre teroriști, iar celălalt s-a aruncat în aer”, a mai spus Comte.

După ce teroriștii au fost neutralizați, polițiștii au putut să vadă cu adevărat ce s-a întâmplat în sala de concerte.

”Au văzut zeci de corpuri căzute unele peste celălalte, unele cu răni foarte grave. Mulți dintre ei erau foarte, foarte tineri”, a spus Comte, care a adăugat că colegii lui i-au spus că în acea noapte ”au văzut iadul”. 

În urma atentatelor din 13 noiembrie din Paris au murit 129 de persoane iar alte 350 de persoane au fost rănite. Circa 85 de persoane au fost ucise în sala de concerte Bataclan. Mai mulți terorişti sinucigaşi s-au aruncat în aer, vineri seară, în faţa arenei “Stade de France” din Paris, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, în centrul capitalei Franţei. 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă