Incident aviatic la Londra, cu implicarea posibilă a unei drone

Un avion al companiei British Airways a lovit duminică un obiect presupus a fi o dronă în timp ce se pregătea să aterizeze pe aeroportul Heathrow din Londra, a anunţat poliţia, potrivit AFP, citată de Agerpres. Pilotul aparatului care venea dinspre Geneva "a raportat poliţiei că el crede că o dronă a lovit avionul", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei londoneze.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 17.04.2016 - 22:00

Un avion al companiei British Airways a lovit duminică un obiect presupus a fi o dronă în timp ce se pregătea să aterizeze pe aeroportul Heathrow din Londra, a anunţat poliţia, potrivit AFP, citată de Agerpres. Pilotul aparatului care venea dinspre Geneva "a raportat poliţiei că el crede că o dronă a lovit avionul", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei londoneze. 

Avionul, cu 132 de pasageri şi cinci membri ai echipajului la bord, a aterizat fără probleme. Un purtător de cuvânt al companiei a subliniat că aeronava a fost supusă unei inspecţii complete după aterizare şi că este operaţională pentru următorul zbor. 

Mai multe coliziuni au fost evitate la limită în ultimii ani pe aeroporturile britanice, printre care una pe 22 iulie 2014, când o dronă a trecut în zbor pe lângă un Airbus A320 la aeroportul Heathrow.

Citește totul despre:

Comentarii