Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce spune Donald Tusk despre anexarea Crimeii de către Rusia

Anexarea prin forță de către Rusia a peninsulei Crimeea constituie o încălcare a Cartei ONU și una dintre principalele provocări cu care se confruntă la ora actuală Europa, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2015 - 14:56

 

Anexarea prin forță de către Rusia a peninsulei Crimeea constituie o încălcare a Cartei ONU și una dintre principalele provocări cu care se confruntă la ora actuală Europa, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit Agerpres.

”Liderii europeni trebuie să caute răspunsul la consecințele modificării prin forță a frontierelor pe continentul european, care au avut loc în Ucraina prin încălcarea Cartei ONU”, a spus președintele Consiliului European în discursul pe care l-a susținut în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU.

Citește și: Poroșenko lansează acuzații GRAVE: Rusia îşi foloseşte votul de veto la ONU ca pe un "permis de a ucide"

Alte provocări sunt, în opinia lui Tusk, războaiele care au loc la sud și la est de frontierele Europei, criza refugiaților, atacurile teroriștilor pe teritoriul european și dificultățile economice cu care se confruntă unele țări-membre ale UE.

Însă, a dat asigurări Donald Tusk, Europa continuă să fie atașată valorilor și obiectivelor sale, și nu se va abate niciodată de la cursul său, în pofida acestor provocări.

Anexarea Crimeii a fost menționată în discursul său la ONU și de către președintele SUA, Barack Obama, care a criticat anexarea și violențele ulterioare din estul Ucrainei, amintește agenția de presă ucraineană.

Citește totul despre:

Comentarii