Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Harry Miheț: „Istoria Americii arată că aceste alegeri sunt o victorie pentru Trump“

Avocatul american Harry Miheț consideră, într-un interviu acordat „României libere“, că rezultatele alegerilor parlamentare parțiale din SUA indică o poziție favorabilă a cetățenilor americani față de politicile conservatoare promovate de președintele Donald Trump.

Share

George Coman 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2018 - 11:06

Deși progresiștii din Partidul Democrat au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților, Guvernul conservator al lui Donald Trump va putea continua să numească judecători conservatori la nivel federal, în urma victoriei republicanilor la Senat – subliniază avocatul american de origine română Harry Miheț, cunoscut pentru faptul că a pledat în instanțele americane în apărarea mai multor cetățeni americani creștini care fuseseră acuzați de discriminare de către homosexuali.

„Victoria democraților în Camera Reprezentanților înseamnă că cel puțin o parte din politicile (conservatoare – n.red.) președintelui Trump vor fi amânate cu cel puțin 2 ani. Vestea bună este că republicanii, câștigând Senatul, chiar întărindu-și majoritatea în Senat, o altă parte a politicii conservatoare a președintelui va putea merge înainte, cel mai important lucru fiind nominalizarea și instalarea judecătorilor conservatori în tribunalele Americii, nu numai la Curtea Supremă, unde cred că va fi un alt post eliberat în următorii doi ani, dar mai ales la curțile inferioare de apel. Și deci instalând judecători acolo, cred că în mare parte strategia președintelui va continua pe un alt fond“, consideră Harry Miheț.

 

Americanii nu sprijină anchetele democraților împotriva lui Trump

„Democrații au promis înainte de alegeri că (după victoria în Camera Reprezentanților – n.red.) vor face comisii de anchetă (împotriva lui Trump – n.red.), dar cred că, deși o mare parte din democrați sunt încuiați la minte, ei totuși nu sunt atât de proști încât să procedeze în acest fel, pentru că se pot uita la ce s-a întâmplat în istorie, și vor vedea că poporul american nu are poftă de astfel de inchiziții și scandaluri“, consideră avocatul american de origine română. „Ceea ce s-a întâmplat în aceste alegeri este că toți senatorii (democrați – n.red.) care au susținut ancheta împotriva lui Kavanaugh (Brett Kavanaugh, judecătorul conservator nominalizat de Donald Trump la Curtea Supremă – n.red.) au pierdut alegerile, iar singurul senator democrat care a fost de partea lui Kavanaugh, care a votat în favoarea lui, a câștigat alegerile contra candidatului republican“, analizează Harry Miheț.

„Ceea ce democrații au încercat să facă cu judecătorul Kavanaugh a avut consecințe foarte mari asupra alegerilor, așa că sunt multe lecții de învățat de acolo. De asemenea, dacă ne uităm în trecutul puțin mai îndepărtat, în ultimii douăzeci și ceva de ani, la ce s-a întâmplat cu președintele Bill Clinton, când republicanii au câștigat majoritatea la Camera Reprezentanților în 1996, și au făcut ei o investigație împotriva președintelui Clinton, iar la următoarele alegeri republicanii au pierdut în mare parte din cauza acelei investigații. Adevărul este că, fără Senat, Camera Reprezentanților nu poate să facă nimic de efect, pentru că orice articol de destituire a președintelui emis de Camera Reprezentanților trebuie să fie susținut de Senat ca să aibă vreun impact sau o valoare“, amintește avocatul Harry Miheț.

 

„Poporul american sprijină politicile conservatoare ale lui Trump“

„În teorie, acum, Camera Reprezentanților ar putea să meargă în direcția anchetelor și investigațiilor împotriva lui Trump, dar nu cred că poporul american va sprijini acest lucru. Și va fi un mandat foarte scurt pentru democrați dacă vor să procedeze în felul acela, în loc să găsească un loc de compromis pentru politicile președintelui Trump. În istoria Americii, atunci când președintele câștigă alegerile prezidențiale, partidul lui pierde întotdeauna locuri în Camera Reprezentanților în alegerile următoare. Președinții anteriori au pierdut și ei, unul 50 de mandate, altul 40 de mandate, altul 45 de mandate, pe când Trump a pierdut numai 27 de mandate. Acest lucru arată că candidatura și politica lui Donald Trump sunt de fapt acceptate de popor, și nu respinse precum pretind democrații acum. Deci Trump nu numai că a crescut majoritatea în Senat, ci a avut rezultate bune și în Camera Reprezentanților, unde istoria demonstra că va pierde mandate, iar republicanii au pierdut cele mai puține mandate comparativ cu alți președinți americani din istoria recentă“, a afirmat Harry Miheț.

»Avocatul american de origine română Harry Miheț, membru al Liberty Council, organizație nonprofit care militează pentru drepturile omului, a apărat în ultimii ani mai mulți cetățeni americani creștini dați în judecată de către membri ai comunității LGBT.

Comentarii