Comedia "O scrisoare pierduta", pe gustul candidatilor

Ieri, majoritatea din cei aproximativ 280.000 de absolventi de gimnaziu care s-au inscris au sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, prima proba a testelor nationale, care se desfasoara in 1.158 de centre de testare, lucrarile urmand ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

21.06.2005 - 00:00
Ieri, majoritatea din cei aproximativ 280.000 de absolventi de gimnaziu care s-au inscris au sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, prima proba a testelor nationale, care se desfasoara in 1.158 de centre de testare, lucrarile urmand a fi corectate in 218 centre zonale de evaluare.
Din cele trei variante de subiecte pregatite de Serviciul National de Evaluare si Examinare, la ora 9, secretarul de stat Paloma Petrescu a extras varianta numarul 1, care s-a dovedit cu noroc, dupa cum au spus elevii la iesirea din primul lor examen adevarat din viata.
La primul subiect, cotat cu 48 de puncte, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinte gramaticale si de intelegere a textului pe marginea unei strofe din poezia "Peisaj" de Mihai Eminescu. Pentru zece puncte, la subiectul doi candidatilor li se cerea sa redacteze o cerere pentru a se inscrie la un cerc de la "Clubul Copiilor" din localitate. In fine, la partea a treia a variantei 1, pentru care se acordau 32 de puncte, elevii au avut de realizat o compunere pe marginea comediei "O scrisoare pierduta" a lui I.L. Caragiale. La nivel national s-au inregistrat 95 de cazuri speciale - varicela, apendicita, oreion, raniti in accident rutier etc. In functie de recomandarea medicului, unii au dat proba pe patul de spital sau acasa, iar altii ieri dupa-amiaza, de la ora 13, avand de rezolvat varianta de rezerva. Pentru majoritatea candidatilor, astazi va fi o zi de pauza, la proba scrisa la limba si literatura materna participand doar foarte putini elevi, respectiv doar cei care au studiat in alta limba decat romana.

Citește totul despre:

Comentarii