Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vineri, 3 august, zi de doliu national

Guvernul a aprobat, miercuri, propunerea Ministerului Culturii ca vineri, 3 august, cand vor avea loc funeraliile Patriarhului Teoctist, sa fie declarata zi de doliu national, urmand ca drapelul Romaniei sa fie arborat in berna de toate ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.08.2007 - 00:00
Guvernul a aprobat, miercuri, propunerea Ministerului Culturii ca vineri, 3 august, cand vor avea loc funeraliile Patriarhului Teoctist, sa fie declarata zi de doliu national, urmand ca drapelul Romaniei sa fie arborat in berna de toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale, transmite Mediafax.
Drapelul Romaniei va fi arborat in berna si la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, in aeroporturi, porturi, gari si autogari, precum si pe navele de orice fel si pe alte ambarcatiuni ce navigheaza sub pavilion romanesc.
Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta.
Hotararea aprobata de Guvern prevede ca, in ziua de 3 august, posturile nationale de radio si televiziune, precum si institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator.
Guvernul a mai declarat doliu national la 8 aprilie 2005, la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea.
Guvernul va acorda Patriarhiei Romane suma de un milion lei pentru organizarea funeraliilor Patriarhului Teoctist si a procedurilor de alegere a unui nou patriarh, relateaza Mediafax.
Fondurile vor fi alocate din bugetul Ministerului Culturii, conform unei hotarari aprobata, miercuri, de Guvern.
Membrii Guvernului au tinut, la inceputul sedintei de miercuri, la propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu, un minut de reculegere in memoria Patriarhului Teoctist.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...