5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei zile de la tragedia din Colectiv. Bilanțul morților a ajuns la...

Trei zile de la tragedia din Colectiv. Bilanțul morților a ajuns la 31. Prima reținere în acest dosar

UPDATE 19.42: Cum arată Centrul Vechi la trei zile de la tragedia din Colectiv. 

UPDATE 18.45Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a fost reţinut, luni seară, de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat de ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 30 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

UPDATE 17.47Ministerul Muncii va acorda 5.000 de lei fiecărei familii îndoliateiar familia cu cei cinci copii rămași orfani, după decesul mamei lor, care lucra la negru în Colectiv, va primi un ajutor de 10.000 lei. 

UPDATE 17.40: Inspectoratul pentru Situații de Urgență va putea da amenzi cluburilor unde sunt nereguli. IGSU va avea și alte atribuții: După tragedia din clubul Colectiv, IGSU va primi noi atribuţii. Ce decizie pregăteşte Guvernul

UPDATE 17.00: Bilanțul morților a ajuns la 31 de persoane, după ce o victimă de la Spitalul de Arși a murit luni seara. Victima este printre persoanele neidentificate de familie sau prieteni.

Citește și: Numărul persoanelor decedate în urma INCENDIULUI a ajuns la 31

UPDATE 15.40TVR le cere SCUZE telespectatorilor pentru lipsa de profesionalism în tratarea tragediei din clubul Colectiv

UPDATE 15.37: BOR, reacţie la criticile că niciun preot nu a mers să se roage la clubul Colectiv

UPDATE 15.00: Cei trei acționari ai clubului Colectiv sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, a anunțat Parchetul General. Ei sunt audiați în calitate de suspecți. 

În spațiul public, a apărut o nouă scrisoare, adresată Comandamentului pentru Situații de Urgență și secretarului de stat Raed Arafat, privind incendiul din clubul Colectiv. Un tânăr care a supraviețuit tragediei a susținut că nu a existat o reacție promptă din partea autorităților. 

Citește și: Martor la tragedia din Colectiv, scrisoare deschisă către Arafat: Care mobilizare? Nimeni nu a știut ce să facă

UPDATE 14.50: Au apărut noi reacții în spațiul public: cea a Simonei Halep, care și-a anunțat ajutorul, și a prințului Charles. 

Reacția Simonei Halep, după incendiul din Colectiv: “Din păcate, acesta e singurul ajutor pe care îl pot oferi”

UPDATE 14.20Cei trei patroni ai clublui Colectiv sunt audiați la Parchet. Costin Mincu a venit pentru a fi audiat, iar ceilalți doi, Alin Anastasescu și Paul Cătălin Gancea, au fost aduși cu mandat la sediul PICCJ. 

UPDATE 14.00:  Costin Mincu, unul din cei trei acționari au clubului Control, este audiat la Parchet, luni.

UPDATE 13.35: Şefa Ştirilor TVR a DEMISIONAT după ce nu a acoperit, în regim de breaking news, tragedia din clubul Colectiv. Ea a declarat că avea telefonul pe silențios și nu a auzit când au sunat-o colegii, să îi spună despre tragedie. 

UPDATE 13.30VIDEO. Înregistrarea concertului din Clubul Colectiv, cu câteva clipe înainte de izbucnirea incendiului

UPDATE 13.05Parchetul a emis mandate de ADUCERE pentru patronii clubului Colectiv. Polițiștii vor pune în executare mandatele. 

UPDATE 13.00: Lista cu situația răniților, în fiecare din cele 11 spitale: În ce stare se află răniţii în incendiul din clubul Colectiv

UPDATE 12.45: Primele concluzii ale Institutului de Medicină Legală (INML) arată că victimele din Colectiv au murit din cauza intoxicării cu fum și gaze toxice, conform Agerpres. 

De duminică, au început să fie date aparținătorilor corpurile tuturor celor 30 de victime.

Citește și: Cum ne SALVĂM într-o situaţie de URGENŢĂ

UPDATE 12.40:  Realizatorul emisiunii ”Starea Nației”, de la TVR 1, acriticat lipsa de reacție a televiziunii naționale la izbucnirea incendiului din Colectiv. 

Citește și:  Dragoş Pătraru: Vineri, după incendiul din Colectiv, TVR nu a fost televiziunea publică a României

UPDATE 12.30: Cei 27 de răniți internați la Spitalul de Arși sunt în continuare în stare gravă, medicii fiind rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Jumătate dintre victime vor fi operate luni. 

UPDATE 12.14: Șase din cei opt răniți internați la Spitalul Sf. Ioan din București sunt în stare gravă, fiind intubați, a precizat, pentru Agerpres,  șefa Secției de terapie intensivă, Carmen Giuglea.

UPDATE 12.10: Unul din cei 15 pacienți internați la Spitalul Floreasca, la Terapie Intensivă, se simte mai bine. 

Citește și: Incendiul din Colectiv. Care este starea celor 15 răniți internați la Floreasca

UPDATE 12.00: 24 de răniți sunt în continuare internați la Spitalul Universitar. Dintre aceștia, 13 sunt internați la Terapie Intensivă, din care nouă sunt în stare critică. 

Patru au arsuri minore, iar doi vor fi trimiși acasă în cursul săptămânii, a anunțat reprezentantul Spitalului Universitar, Dragoș Davițoiu, director medical.

UPDATE 11.30: Cei trei acționari ai Clubului Colectiv au fost citati luni de procurori la Parchetul General, conform Digi 24. 

Firma Colectiv Club, care deţine clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară, din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47 la sută), Costin Mincu (23 la sută ) şi Paul Cătălin Gancea (30 la sută).

Citește și: Clubul Colectiv funcționa pe baza unei declarații pe propria răspundere a proprietarului. Ce precizări a făcut Primăria Sectorului 4

Duminică, Primăria Sectorului 4 a transmis că Clubul Colectiv funcționa pe baza unei declarații pe propria răspundere a unuia dintre asociații clubului, Paul-Cătălin Gancea. Totodată, Primăria a explicat că reprezentanţii Autorităţii Locale Sector 4 au desfăşurat verificările în baza atribuţiilor impuse prin Legea Poliţiei Locale, dar nu aveau competenţe în a controla respectarea normelor de Prevenire și Stingere a Incendiilor (PSI).

—-

În cea de-a treia zi de la incendiul din Colectiv, 137 de persoane rănite se află în continuare internate în spital,  dintre care 38 se află în stare critică. Luni este și ultima zi de doliu național. Parchetul General continuă audierile, iar primăriile de sector fac verificări la cluburile din Capitală.  

Citește și: INCENDIUL din clubul Colectiv din București. Trei zile de doliu național, în memoria celor 30 de morți. NOI IMAGINI ȘI INFORMAȚII

14 răniți sunt în stare critică la Spitalul Floreasca, 9 la Spitalul Universitar, 5 la Spitalul Bagdasar Arseni, trei la Spitalul Sf. Pantelimon, trei la Spitalul Elias, trei la Spitalul Militar, unul la Spitalul Grigore Alexandrescu. 

14 răniţi sunt INTERNAŢI la Spitalul Militar. TREI în stare foarte gravă

De asemenea, la ora redactării acestei știri, peste 500 de persoane sunt la coadă la centrele de transfuzii din București, pentru a dona sânge. 

Luni, au apărut noi mărturii cutremurătoare ale martorilor incendiului. 

 

De asemenea, patronul clubului Expirat, din Centrul Vechi, a anunțat închiderea localului, după tragedia din Colectiv. 

Citește și: Patronul clubului Expirat anunță închiderea clubului: De azi, nu mai pot să-mi asum vieți

În continuare, 29 de răniți nu au fost identificați, preciza, duminică, Parchetul instanței supreme, care instrumentează dosarul. Totodată, la sediul Poliției Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, polițiștii Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei și ai Direcției Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. continuă audierea martorilor. 

Citește și: FOTO. Militarii români din Afganistan şi Germania, îndureraţi de tragedia din clubul Colectiv

În urma incendiului din clubul Colectiv, au murit 30 de persoane, iat 137 sunt în continuare internate în spital. Guvernul a decretat trei zile de doliu național. O echipă medicală din Israel a venit în România ca să vină în ajutorul răniţilor în incendiu, internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv, au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă