16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Muncii va acorda 5.000 de lei fiecărei familii îndoliate

Ministerul Muncii va acorda 5.000 de lei fiecărei familii îndoliate

Fiecare familie care a pierdut o persoană în incendiul din clubul Colectiv va primi câte 5.000 lei, ajutor de urgență, a anunțat, luni, Ministerul Muncii. 

De asemenea, autoritățile au luat noi măsuri și pentru familia femeii angajate la negru în club, care a murit, vineri seară și care avea cinci copii. După ce, anterior, Ministerul Muncii anunțase că fiecare din cei patru copii minori va primi o alocație de 600 lei, a decis acum că familia va primi un ajutor în valoare de 10.000 lei. 

Familia femeii povestea, sâmbătă, la Digi 24, că ea era angajată la negru şi că primea 100 de lei pe zi, iar vineri seară a mers la muncă în locul unei alte colege.

"Erau mai multe fete pe care le trimitea cu rândul. Şi ea se număra printre ele. În acea zi, nu trebuia să fie ea. Colega ei a sunat-o şi i-a spus: "Te rog frumos, poţi să îmi faci în loc, că eu mă simt foarte rău? Şi atunci ea a mers. A preferat pentru un milion să meargă acolo pentru că este prea amărâtă. Vă daţi seama: soţul decedat, o mamă decedată, un tată paralizat la pat şi cinci copii. Avea 38 de ani. Şi copiii minori toţi. Cei mai mici sunt în vârstă de 11 ani, gemeni”, a povestit familia. 

31 de persoane au murit în urma incendiului de vineri seară, din clubul Colectiv din Capitală. Printre morți, se află și doi chitariști ai formației ”Goodbye to Gravity”, care își lansa cel de-al treilea album. România se află în ultima zi de doliu național. 

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă