-0.7 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cei trei patroni ai clubului Colectiv, audiați la Parchet. Care sunt...

UPDATE. Cei trei patroni ai clubului Colectiv, audiați la Parchet. Care sunt acuzațiile

UPDATE 19.00: Unul dintre cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, a fost reținut luni seara de procurorii Parchetului instanței supreme.

UPDATE 15.00: Cei trei patroni ai clubului Colectiv sunt cercetați, în calitate de suspecți, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a anunțat Parchetul General.

Totodată, echipe mixte formate din ofiţeri de poliţie, experţi criminalişti, specialişti pirotehnişti, sub coordonarea procurorilor PICCJ, continuă cercetarea la faţa locului, precum şi audierea persoanelor în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30 octombrie 2015.

UPDATE 14.18: Paul Cătălin Gancea a fost adus la Parchet, cu mandat, pentru a da explicații în dosarul incendiului din Colectiv. 

UPDATE 14.15: Alin Anastasescu a fost adus la Parchet cu mandat, pentru a fi audiat în dosarul incendiului din Colectiv.

UPDATE 13.50: Costin Mincu, unul din cei trei acționari ai clublui Colectiv, este audiat, luni după-amiază, la Parchet. El s-a prezentat singur la sediul PICCJ.

UPDATE 12.58: Parchetul General a emis mandate de aducere pentru cei trei asociați ai firmei care deține clubul Colectiv din Capitală, susțin surse judiciare pentru Mediafax. 

Mandatele pe numele lui Alin George Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea vor fi puse în executare de polițiști. 

–-

Cei trei acționari ai clubului Colectiv au fost chemați la audieri, luni, la Parchetul General, în dosarul deschis în urma incendiului din clubul Colectiv, în care au murit 30 de persoane, conform Mediafax. Totodată, procurorii continuă și audierile martorilor. 

Procurorul de caz de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a stabilit că cei asociaţi ai firmei Colectiv Club, care deţine clubul, trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiul în care au murit 30 de oameni şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi, susțin surse citate de Mediafax.

De asemenea, la sediul Poliţiei Capitalei urmează să dea declaraţii, luni, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul.

Anchetatorii vor merge, luni, în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat vineri seară, în Clubul Colectiv.

Potrivit ultimului bilanţ, în incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima – o tânără de 26 de ani – în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, până la 90 fiind în stare critică și gravă.

Ancheta în cazul incendiului din clubul Colectiv este făcută de Parchetul Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, după ce procurorul general a dispus, sâmbătă, preluarea cercetărilor de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat, sâmbătă, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care „pedeapsa este foarte mare”.

Procurorii Parchetul instanței supreme au ridicat, duminică, mai multe documente de la Primăria Sectorului 4 și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, în cazul incendiului izbucnit în Clubul Colectiv, potrivit unor surse judiciare. Astfel, de la ITM au fost ridicate documente privind formele de angajare ale salariaților de la clubul Colectiv, iar de la Primărie, documente privind autorizarea funcționării clubului.

Parchetul instanței supreme arăta, într-un comunicat, că poliţiştii bucureşteni ridică documente ”apreciate ca fiind utile soluționării cauzei” de la sediile mai multor instituții publice şi private, fără să precizeze numele instituțiilor.

Clubul Colectiv se află în subsolul fostei fabrici Pionierul, o clădire de patru etaje, de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7. Firma Colectiv Club SRL, care deţine clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară, din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%). Alin George Anastasescu este din Voluntari, judeţul Ilfov şi are 28 de ani, Costin Mincu are 36 de ani şi este din Bucureşti, iar Paul Gancea are 28 de ani şi este tot din Bucureşti. Colectiv Club SRL, înfiinţatâ în octombrie 2014, a avut o cifrâ de afaceri de 45.000 de lei în 2014.

Clubul Colectiv îşi desfăşura activitatea în baza declaraţiei pe propria răspundere, reprezentanţii Autorităţii Locale Sector 4 neavând competenţe în a controla respectarea normelor PSI, susţine Primăria sectorului 4, în declaraţie precizându-se că în bar/club sunt 80 de locuri pe scaun.

 

Cele mai citite

Ilie Bolojan: PSD are dreptul să propună premierul, conform aritmeticii parlamentare

Bolojan a subliniat importanța respectului între partenerii de coaliție și necesitatea de a asigura stabilitate politică în România Președintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat, duminică...

Tanczos Barna, viitor ministru de Finanțe și vicepremier: Vom întări economia și reconsolida finanțele țării

Barna a promis predictibilitate, credibilitate și o abordare rațională a politicilor fiscal-bugetare Tanczos Barna, propus de UDMR pentru funcția de ministru al Finanțelor și vicepremier,...

Crin Antonescu recunoaște negocierile pentru candidatura la Președinție: Este o discuție complexă

Europarlamentarul PSD, Gabriela Firea, și-a exprimat sprijinul pentru candidatura lui Antonescu, lăudându-i experiența politică Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a confirmat duminică, pentru Europa...
Ultima oră
Pe aceeași temă