Statul, invins din nou in instanta in cazul taxei de prima inmatriculare

130 de persoane din judetul Alba primesc inapoi banii achitati in contul taxei dupa ce s-au adresat justitiei si au castigat.Directia Generala a Finantelor Publice Alba a fost actionata in judecata de peste 220 de persoane in ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

04.02.2009 - 00:00

130 de persoane din judetul Alba primesc inapoi banii achitati in contul taxei dupa ce s-au adresat justitiei si au castigat.

Directia Generala a Finantelor Publice Alba a fost actionata in judecata de peste 220 de persoane in scopul recuperarii taxei auto de prima inmatriculare. Dintre acestea, 130 au castigat deja procesele. Sumele platite pentru 80 de cetateni carora instanta le-a dat castig de cauza se ridica la peste 520.000 lei. Alte 50 de persoane din acest judet asteapta sa primeasca banii, dupa ce instanta va comunica Finantelor Publice Alba hotararile judecatoresti si sumele exacte care trebuie restituite.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Alba, Iulia Mirestean, a declarat ca institutia va returna integral celor 130 de persoane care au castigat in instanta sumele de bani platite in contul taxei  de prima inmatriculare . "Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Alba a restituit contribuabililor care au castigat in instanta irevocabil pana in prezent taxa de prima inmatriculare", a spus Mirestean. Cea mai mare parte a sumelor returnate este cuprinsa intre 1.000 si 3.000 lei, insa exista si cateva cazuri in care s-au restituit peste 6.000 lei si chiar 10.148 lei.


Printre cei care au intentat proces statului pentru returnarea taxei de prima inmatriculare si au castigat se afla si o firma de leasing. Managerul societatii, Vasile Macarie, a declarat ca va primi banii de la Directia Generala a Finantelor Publice Alba in termen de 60 de zile, dupa care ii va restitui clientilor sai sau va recalcula ratele de leasing. "Am venit in ajutorul clientilor nostri, am facut o adresa Finantelor Publice cerand restituirea sumelor. Am fost refuzati, motiv pentru care am deschis un proces impotriva institutiei. In urma cu cateva zile am castigat procesul la Curtea de Apel Alba Iulia", a declarat Macarie. Pe rolul instantelor din Alba Iulia mai sunt alte aproximativ 100 de dosare, care au ca obiect restituirea taxei de prima inmatriculare. Cauzele se judeca la Tribunalul Alba sau la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citește totul despre:

Comentarii