Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti s-au deschis cu patru luni întârziere. Lucrările au început în urmă cu patru ani. Cum arată investiția pentru care Metrorex a plătit 1,1 miliarde lei | GALERIE FOTO

Cu o întârziere de aproape patru luni, Metrorex inaugurează vineri două staţii de metrou Laminorului şi Străuleşti, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, Magistrala 4

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

31.03.2017 - 15:05

Cu o întârziere de aproape patru luni, Metrorex inaugurează vineri două staţii de metrou Laminorului şi Străuleşti, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, Magistrala 4.

Secțiunea de metrou Laminorului - Străulești are în total o lungime 2,1 kilometri. Proiectul are două componente: extinderea rețelei cu cele două stații Laminorului și Străulești şi realizarea unui Depou Intermodal și a Parcării Străulești.

Legătura dintre stațiile noi se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulație. Lucrările pentru extinderea Magistralei 4 au început în 2013 și au costat 1,115 miliarde de lei, proiectul beneficiind de finanțare din fonduri europene, POS-T și POIM.

Fostul ministru al Sorin Buşe promisese că va inaugura cele două staţii la finele lunii decembrie,  chiar dacă la acea vreme nu erau dotate cu instalaţii de prevenire şi stingere a incendiilor. În cele din urmă, în ciuda presiunilor făcute de Buşe, Metrorex a dat un comunicat în care anunţa că circulația pe secțiunea de metrou Laminorului – Lac Străulești ar putea fi deschisă călătorilor abia în primul trimestru al anului 2017, adică în primăvară.

Dacă cele două staţii ar fi fost date în funcţiune atunci, conducerea Metrorex risca sancţiuni grave, chiar şi dosare penale, pentru că ele erau gata dar nu erau montate instalaţiile de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI). Licitaţia pentru aceste echipamente fusese lansată în toamnă, însă nu fusese finalizată procedura de atribuire.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...