15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSorin Roşca Stănescu a PIERDUT procesul în care cerea daune SRI pentru...

Sorin Roşca Stănescu a PIERDUT procesul în care cerea daune SRI pentru interceptări ILEGALE

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul în care cerea daune de 200.000 de lei Serviciului Român de Informaţii (SRI), pentru că i-ar fi fost ascultate ilegal discuţii private purtate cu omul de afaceri Dinu Patriciu, în perioada 2003-2004, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat, miercuri, în recursul făcut de Roşca Stănescu în această cauză civilă, pe care l-a respins, decizia fiind irevocabilă.

Avocatul lui Stănescu, George Papu, a declarat că acţiunea nu este încheiată şi că clientul său se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

“Când, într-o situaţie identică, o persoană câştigă, iar alta pierde, ajungem să credem că teama de serviciile secrete este mai puternică decât orice. Vom face plângere la CEDO, pentru că, până la acest moment, instanţele româneşti au luat în derâdere legislaţia europeană, prin decizii luate în baza normelor interne”, a spus Papu, cu referire la faptul că Patriciu a câştigat un proces similar cu SRI.

Sorin Roşca Stănescu a dat în judecată SRI în februarie 2009, la Judecătoria Sectorului 5, care i-a respins acţiunea.

În martie 2012, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondat apelul lui Stănescu la decizia Judecătoriei.

Sorin Roşca Stănescu a atacat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut, miercuri, deciziile instanţelor inferioare.

În 18 februarie 2011, Dinu Patriciu a câştigat procesul cu SRI, care a fost obligat de instanţa supremă să-i plătească omului de afaceri daune de 50.000 de lei pentru încălcarea dreptului la viaţă intimă în perioada în care i-au fost interceptate convorbirile telefonice.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă