Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sorin Roşca Stănescu a PIERDUT procesul în care cerea daune SRI pentru interceptări ILEGALE

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul în care cerea daune de 200.000 de lei Serviciului Român de Informaţii (SRI), pentru că i-ar fi fost ascultate ilegal discuţii private purtate cu omul de afaceri Dinu Patriciu, ...

Share

Rl online 0 comentarii

10.04.2013 - 18:06

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a pierdut procesul în care cerea daune de 200.000 de lei Serviciului Român de Informaţii (SRI), pentru că i-ar fi fost ascultate ilegal discuţii private purtate cu omul de afaceri Dinu Patriciu, în perioada 2003-2004, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat, miercuri, în recursul făcut de Roşca Stănescu în această cauză civilă, pe care l-a respins, decizia fiind irevocabilă.

Avocatul lui Stănescu, George Papu, a declarat că acţiunea nu este încheiată şi că clientul său se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

"Când, într-o situaţie identică, o persoană câştigă, iar alta pierde, ajungem să credem că teama de serviciile secrete este mai puternică decât orice. Vom face plângere la CEDO, pentru că, până la acest moment, instanţele româneşti au luat în derâdere legislaţia europeană, prin decizii luate în baza normelor interne", a spus Papu, cu referire la faptul că Patriciu a câştigat un proces similar cu SRI.

Sorin Roşca Stănescu a dat în judecată SRI în februarie 2009, la Judecătoria Sectorului 5, care i-a respins acţiunea.

În martie 2012, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondat apelul lui Stănescu la decizia Judecătoriei.

Sorin Roşca Stănescu a atacat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut, miercuri, deciziile instanţelor inferioare.

În 18 februarie 2011, Dinu Patriciu a câştigat procesul cu SRI, care a fost obligat de instanţa supremă să-i plătească omului de afaceri daune de 50.000 de lei pentru încălcarea dreptului la viaţă intimă în perioada în care i-au fost interceptate convorbirile telefonice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...