Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Regele Mihai i-a retras titlul de "Principe al României" nepotului său Nicolae

Regele Mihai i-a retras titlul de ”Principe al României" nepotului său Nicolae și l-a exclus, astfel, din succesiunea la Coroana României, subliniind că Nicolae va găsi ”un fel potrivit” de a-și servi idealurile.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2015 - 08:40

Regele Mihai i-a retras titlul de ”Principe al României" nepotului său Nicolae și l-a exclus, astfel, din succesiunea la Coroana României, subliniind că Nicolae va găsi ”un fel potrivit” de a-și servi idealurile. 

"În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» și calificativul de «Alteță Regală». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi", se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Regelui Mihai.

Citește și: Casa Regală: Retragerea titlului principelul Nicolae NU este o pedeapsă

Astfel, în comunicatul trimis se Casa Regală se arată că Regele Mihai a luat această decizie ”cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".

De asemenea, Regele Mihai a subliniat că atunci când vor veni acele vremuri românii vor avea nevoie de ”o cârmuire sub semnul modestiei”.

"Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți", se susţine în comunicat.

De asemenea, în comunicat se precizează că Regele Mihai îi păstrează aceeași ”afecțiune nepotului său”. 

"Păstrând aceeași afecțiune nepotului său. Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat", se mai spune în comunicat.

Mama fostului principe, Alteța Sa Regală Principesa Elena, a fost anunțată de decizia Regelui printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele. 

Nicholas Medforth-Mills, "principele Nicolae al României", este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, find al treilea în ordinea de succesiune dinastică.

Fostul principe a participat, în luna mai , la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii.

În luna martie, fostul principe a participat la un tur ciclist caritabil, în beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel naţional.

De asemnea, în luna decembrie a anului trecut, Nicoale a fost primit la palatul Buckingham de către regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, în cadrul unei vizite oficiale intreprinse de principesa Margareta la Londra.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...