Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO+FOTO. Marșul Diversității, sâmbătă, în București. Aproape 2000 de oameni s-au adunat la Arcul de Triumf și au plecat spre Piaţa Victoriei. Ambasadorul SUA și un deputat PSD s-au aflat printre ei

Peste 2000 de oameni au participat, sâmbătă, la "Marşul Diversităţii".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

20.05.2017 - 19:46

UPDATE 19,00: "Marşul Diversităţii" s-a încheiat sâmbătă seară în Parcul Kiseleff, puțin înainte de ora 19, fără incidente. Printre demonstranți a apărut și deputatul PSD Petre Florin Manole, acesta fiind unul dintre parlamentarii care au votat în favoarea partenieratului civil.

UPDATE 18,25: Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost prezent pentru scurt timp la Arcul de Triumf printre participanții la "Marşul Diversităţii", informează Agerpres. 

"Ieșim în stradă pentru că această societate trebuie să știe că existăm, că ne cerem drepturile ca orice cetățean al României. Trăgând linie am reușit să organizăm cel mai important marș pentru drepturile omului. În acest an, tema principală va fi dreptul la o viață privată și la familie, având în vedere încercările de restricționare a acestor drepturi în textul constituțional", a declarat Florin Buhuceanu, președintele organizației ACCEPT.


UPDATE 17,00: La ora 17, la acțiunea "Marşul Diversităţii" participau, în zona Arcului de Triumf, circa 2000 de oameni.


UPDATE 16,35: Peste 200 de oameni se aflau, sâmbătă. la ora 16,30, în apropierea Arcului de Triumf, pentru "Marşul Diversităţii", urmând să plece, în jurul orei 17, în coloană spre Piaţa Victoriei.

Participanții la această acțiune afişează bannere cu mesaje de susţinere faţă de drepturile comunităţii LGBT, inclusiv privind legiferarea parteneriatului civil. De asemenea, se poartă steaguri şi tricouri în culorile curcubeului.


Seria evenimentelor dedicate comunității LGBT se va încheia, sâmbătă, cu Marșul Diversității, unde aproximativ 1.000 de persoane și-au anunțat, pe rețele sociale, participarea. Parada LGBT este un eveniment, unde, anual, mii de oameni n stradă să ceară drepturi egale și vizibilitate pentru comunitatea LGBT.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 16:00, la Arcul de Triumf, urmând traseul obișnuit. Potrivit programului anunțat pe pagina de Facebook a evenimentului, adunarea participanților se va face la începutul Șoselei Kiseleff. Voluntarii vă vor îndruma către punctul de pornire.

Potrivit unui comunicat de presă remis de organizatori, Bucharest Pride 2017 se va desfăşura pe durata 14 mai - 20 mai. Filme, dezbateri, diferite iniţiative culturale organizate în această perioada, pe care le puteţi regăsi la adresa www.bucharestpride.ro, sunt o pledoarie pentru respectarea egalităţii în drepturi a celor care fac parte din comunitatea LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, intersex).

Această ediţie a Bucharest Pride a avut loc într-un an în care ne confruntăm deja cu efectele iniţiativei cetăţeneşti care vizează redefinirea familiei în Constituţia României şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în România zilei de azi.

"Această iniţiativa cetăţenească normalizează şi încurajează atitudinile homofobe din societate, dublând şi legitimând discriminarea pe criteriul orientării sexuale instituită deja în Codul Civil, care neagă orice formă de protecţie pentru familiile de acelaşi sex", susțin organizatorii.

Marşul Diversităţii devine în aceste condiţii Marşul Solidarităţii cu persoanele aparţinând comunităţii LGBTI, cu toţi cei care cred în egalitate în faţă legii pentru toţi cetăţenii României", se arată în comunicat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...