FOTO. Mircea Geoană, la plimbare cu iahtul pe Coasta de Azur, cu fostul ministru Ion Bazac și cu omul de afaceri Giancarlo Vigo, suspectat de legături cu Mafia italiană, pe banii fostului deputat Rizea

Mircea Geoană, fost ministru de Externe și fost candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2009, se plimba, în vara lui 2008, cu un iaht închiriat, pe Coasta de Azur, împreună cu familia sa, cu fostul ministrul al Sănătății, Ion Bazac și cu omul de afaceri Giancarlo Vigo, suspectat de legături cu Mafia italiană, pe banii fostului deputat PSD Cristian Rizea, conform unor declarații și fotografii ale lui Rizea, publicate în Cancan. Cheltuielile excursiei s-ar fi ridicat la 10.000 euro, a spus Rizea.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

22.06.2017 - 17:28

Mircea Geoană, fost ministru de Externe și fost candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2009, se plimba, în vara lui 2008, cu un iaht închiriat, pe Coasta de Azur, împreună cu familia sa, cu fostul ministrul al Sănătății, Ion Bazac și cu omul de afaceri Giancarlo Vigo, suspectat de legături cu Mafia italiană, pe banii fostului deputat PSD Cristian Rizea, conform unor declarații și fotografii ale lui Rizea, publicate în Cancan. Cheltuielile excursiei s-ar fi ridicat la 10.000 euro, a spus Rizea.

Astfel, Rizea a declarat, pentru Cancan, că Mircea Geoană i-ar fi propus să candideze pe listele PSD în vara lui 2008, pe un iaht, într-o excursie pe Coasta de Azur, pe care Rizea ar fi sponsorizat-o. Între iulie şi august 2008, familia Geoană (Mircea, Mihaela şi copiii lor -  Alex şi Ana Maria) ar fi luat parte la mai multe chefuri, pe Coasta de Azur, pe iahtul respectiv, conform fotografiilor publicate de Cancan. Rizea le-a spus jurnaliștilor că tot el a plătit și pentru ziua de naștere a fiicei lui Geoană.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imaginile publicate în Cancan. 

 ”Am închiriat un iaht, cu tot cu echipaj, şi am plecat de la Monaco la Saint Tropez. Pe drum, am oprit la Cannes, findcă domnul Geoană m-a rugat să-l luăm şi pe Raul Doicescu (care deţine imperiul Bog’Art). Am fost mai multe familii, iar eu am plătit tot: iahtul, consumaţia la Club 55 din Saint Tropez, cazările la hotel!  Iahtul acela e unul cu două motoare şi lung de 25 de metri. Înghite enorm! Pe motorină am plătit 3700-3800 €, consumaţia la Club 55… mi-a venit nota 2.800 € pentru câţi eram acolo, 14-15 de persoane, plus şampaniile, tortul, echipajul… Totul a făcut în jur de 10 mii €! Şi asta n-a fost decât pentru aniversarea Anei Maria Geoană, într-o singură zi, cadou pentru ea”, a susținut Cristian Rizea. 

Între cei care s-ar fi aflat pe iaht, conform fotografiilor, s-ar fi aflat:  Raul şi Mihaela Doicescu, care dețin compania de contrucții Bog Art, fostul ministru al Sănătății Ion Bazac și soția lui, Camelia,  omul de afaceri Giancarlo Vigo, suspectat de conexiuni cu Mafia italiană, care a fost și arestat pentru infracțiuni financiare, precum și Cristian Rizea și soția lui, Josette. 

Rizea a depus la DNA un denunț în care susține că i-ar fi dat lui Mircea Geoană, prin intermediul lui Ion Bazac și soției lui, 100.000 euro, ca să îl pună pe listă la alegerile parlamentare. Ulterior, în 2009, i-ar mai fi dat încă 200.000 de euro, promitându-i că, dacă va ajunge președinte, îl va pune ministru.

Prin acest denunţ, Cristian Rizea ar fi încercat să explice acuzaţiile care i se aduceau. Procurorii DNA spuneau că ar fi primit 300.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni la două instituţii în avantajul afaceristului, însă fostul deputat susţine că banii reprezentau un împrumut, folosit pentru finanţarea campaniei lui Mircea Geoană. După plângerea fostului deputat, DNA a început cercetări in rem, cauza fiind închisă ulterior, din cauză că faptele s-au prescris.

Fostul deputat PSD le-a declarat jurnaliștilor de la Mediafax că procurorii nu au fost interesaţi să facă lumină în cele sesizate, considerând că cei doi au fost protejaţi de procurori. Întrebat de ce are această opinie, el a susţinut: "Pentru ca sunt ofiţeri acoperiţi SIE. Eu vreau să se aplice legea egal. Le-am spus că de aia am împrumutat bani, pentru Geoană. Am făcut o plângere, am dat toate probele la DNA". 

Rizea este judecat într-un dosar instrumentat de DNA, fiind acuzat de trafic de influență și spălare de bani. "În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi", susțineau procurorii DNA, în 2016. 

În vacanță și cu șefa acoperiților din SRI 

În această iarnă, au apărut fotografii cu șefa acoperiților din SRI, Elena Istode, din vacanțele cu Cristian Rizea, din anul 2008, de la Monaco și Cannes. La vremea respectivă, Istode era șefa Direcției de Securitate Economică din SRI. 

”Sunt poze de mai mult timp. Cred că din 2008 -2009 sunt. 2008 mai precis. În 2008 am intrat în Parlamentul României. Nu vreau să dau prea multe detalii. Sunt fotografii de familie cu mine şi soţia. Doamna Istode e o prietenă veche de familie de 20 de ani. Mi-a spus că se ştia că a venit cu noi în vacanţă. Se făceau rapoarte la instituţie", spunea Cristian Rizea, la RTV, în ianuarie 2017.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...