Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO. Coloana oficială are prioritate înaintea ambulanței?

O coloană oficială, având în frunte un autoturism al Poliției Rutiere, a trecut înaintea unei ambulanțe care era trimisă la o intervenție.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2016 - 09:44

O coloană oficială, având în frunte un autoturism al Poliției Rutiere, a a avut prioritate înaintea unei ambulanțe care era trimisă la o intervenție.

Această situație s-a înregistrat luni, în jurul orei 13:30, la intersecția străzii Turda cu bulevardul Ion Mihalache, în București. Dovada este poza surprinsă de reporterul România liberă.

Martorii spun că mașinile din coloana oficială se deplasau spre Arcul de Triumf și de acolo, probabil, spre aeroportul Otopeni.

Conform reglementărilor legale, echipajele poliţiei rutiere au atribuția de a însoți coloanele auto care transportă patru demnitari din statul român (precum şi oficialităţi străine cu funcţii similare): preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor și prim-ministrul Guvernului.

Dintre cei patru demnitari menționați mai sus, premierul Dacian Cioloș nu este acum în România, ci într-o vizită la Bruxelles.

Separat, tot la Bruxelles se află și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Pe de altă parte, răspunzând la solicitarea ziarului România Liberă, Direcția de Presă a Senatului a precizat că președintele Senatului nu a utilizat coloana oficială în cursul zilei de luni. "De altfel, președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, nu uzează de acest drept", precizează Senatul României. 

Rezultă că în coloana oficială care a trecut, luni, înaintea ambulanței se putea afla președintele Klaus Iohannis. O altă variantă este că mașinile din coloană se deplasau spre aeroportul Otopeni, unde urma să sosească, luni după-amiază, președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Normele privind circulația pe drumurile publice nu indică o ierarhie între vehiculele cu regim prioritar  - Poliție, Salvare sau Pompieri. Așadar, toate au regim prioritar, dacă au semnalele de avertizare acustică și luminoasă în funcțiune.

Dacă în intersecție se întâlnesc două asemenea vehicule, prioritatea între ele o decide agentul de circulație.

Citește totul despre:

Comentarii