15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCRONOLOGIE Marea Britanie, zguduită de CINCI atacuri teroriste în 2017!

CRONOLOGIE Marea Britanie, zguduită de CINCI atacuri teroriste în 2017!

Patru atacuri teroriste au zguduit, în 2017, Marea Britanie, cel mai grav având loc pe Manchester Arena, la sfârşitul concertului îndrăgitei artiste Ariana Grande. Vineri, o explozie puternică a avut loc la metroul londonez, deflagraţia fiind provocată de un recipient care conţinea susbstanţe chimice, acesta fiind cel de-al cincilea atac terorist din 2017. 

În 15 septembrie 2017, zeci de britanici au fost răniţi, în urma unei explozii la o staţie de metrou din sud-vestul Londrei. Martorii susţin că un bărbat ar fi strigat "Allahu Akbar".





În 19 iunie 2017, cel puțin zece persoane au fost rănite, iar una ucisă, după ce o dubă a intrat într-o mulțime aflată în proximitatea unei moschee din Londra, Poliția britanică tratând incidentul ca pe un atac terorist. Potrivit presei britanice, suspectul a fost identificat drept Darren Osborne, din Țara Galilor.

În 5 iunie, trei bărbați au intrat cu mașina în pietoni, după care au început să înjunghie oamenii la întâmplare, în Piața Borough și pe Podul Londrei, cauzând moartea a opt persoane și rănirea altor 48. În opt minute, polițiști înarmați au venit la locul incidentului și i-au ucis pe cei trei, trăgând nu mai puțin de 50 de focuri de armă, potrivit BBC News.

În 22 mai 2017, un terorist sinucigaş tip kamikaze a ucis şi a omorât 22 de persoane, rănind peste 100 de oameni în timul concertului solistei Ariana Grande, de pe Manchester Arena, în nordul Marii Britanii.

 

În 22 martie 2017, un bărbat a intrat cu un SUV închiriat în pietonii de pe Westminster Bridge, Londra, omorând 4 persoane. Atacatorul a înjunghiat apoi moartal un poliţist.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă