20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCriticul Nicolae Manolescu, verificat de Agenţia Naţională de Integritate

Criticul Nicolae Manolescu, verificat de Agenţia Naţională de Integritate

Criticul literar Nicolae Manolescu este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în urma unor nereguli legate de averea lui, semnalate de fostul lider al Asociaţiei Civic Media, anunţă Mediafax.

Victor Roncea a postat pe blogul personal un răspuns primit de la ANI, care a început ancheta pe 2 martie, care a deschis dosarul şi va evalua averea şi posibilele incompatibilităţi sau conflicte de interese în care s-ar afla criticul literar.

Fostul lider al Asociaţiei Civic Media a trimis o solicitate inspectorilor de Integritate, cerând verificarea averii lui Manolescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO). Roncea susţine că omul de cultură nu şi-a mai depus “nici declaraţia de avere şi nici pe cea de interese încă din 5 iunie 2009”, potrivit Mediafax.

 

În plus, fostul lider al Asociaţiei Civic Media reclamă posibile alte incompatibiităţi între calitatea lui Manolescu de ambasador al României la ONU şi celelalte funcţii pe care le ocupă, între care cea de preşedinte al Uniunii Scriitorilor.

Manolescu este membru fondator al Alianţei Civice, a candidat la preşedinţia României, în noiembrie 1996. A fost membru PNL, iar, din 2006, este ambasador al României la UNESCO.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă