Circulaţia feroviară prin Defileul Jiului, întreruptă la cinci zile de la reluare. Dacă nu e deraiere, cad copaci pe Valea Jiului

Nici nu se reluase bine circulaţia, după deraierea unui tren privat care s-a soldat cu moartea a doi oameni, că pe Valea Jiului au apărut noi probleme, de această dată din cauza vremii

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2017 - 17:25

Nici nu se reluase bine circulaţia, după deraierea unui tren privat care s-a soldat cu moartea a doi oameni, că pe Valea Jiului au apărut noi probleme, de această dată din cauza vremii.

Traficul feroviar a fost întrerupt miercuri dimineaţa pe linia 202, Petroşani - Simeria, în zona gării Merişor, din judeţul Hunedoara, din cauza unui arbore doborât pe calea ferată de vântul puternic.

Un tren Regio aflat în parcurs a fost oprit în gară până la remedierea situaţiei, care s-a produs la ora 12,43. Un tren Interregio care venea de la Cluj Napoca şi se îndrepta spre Bucureşti a scăpat „la mustaţă” de blocaj şi avea o întârziere de numai 22 de minute, nesemnificativă pentru acest traseu care se parcurge în mai mult de 14 ore, potrivit Mersului Trenurilor. Spre comparaţie, cu o zi înainte, acelaşi tren avusese aproape 50 de minute întârziere, în condiţiile în care nu căzuse niciun copac pe linie.

Incidentul de miercrui a avut loc în apropiere de halta Merişor, unde, pe 8 aprilie a avut loc cel mai grav accident feroviar din ultimii ani. Un tren privat de marfă aparţinând Unicom Tranzit, companie controlată de oligarhul moldovean Constantin Iavorski, a deraiat, iar locomotiva şi câteva vagoane au căzut într-o râpă, accident în urma căruia au murit mecanicul de locomotivă şi mecanicul ajutor. În consecinţă, circulaţia feroviară în zonă a fost oprită aproape o săptămână, fiind reluată vinerea trecută, 14 aprilie, pe un singur fir, cu o restricţie de viteză de 30 de kilometri la oră.

Simeria – Petroşani nu a fost singura porţiune de cale ferată care a avut de suferit miercuri din cauza copacilor doborâţi de vânt pe şine. Traficul feroviar a fost blocat complet miercuri după-amiază, pentru mai bine de jumătate de oră, între Timişul de Sus şi Predeal, în judeţul Braşov, din cauza unui copac căzut pe linia ferată, fiind afectată circulaţia a trei trenuri de călători.

După aproape trei sferturi de oră, circulaţia trenurilor a fost reluată pe un fir, iar după alte două ore traficul feroviar a revenit la normal. Din cauza acestei probleme, a fost afectată circulaţia a trei trenuri de călători, două dintre acestea fiind oprite în gara Dârste, iar un altul în gara Braşov.

Cele trei trenuri au înregistrat întârzieri de aproape o oră fiecare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...