Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doar în judeţul Olt au fost duse la audieri zece persoane

Poliţiştii au dus la audieri zece persoane, doar în dosarul de comerţ ilegal cu tutun instrumentat de autorităţile din Olt. Totodată, s-au găsit peste 2.300 de kilograme de tutun foi şi 4.500 de ţigarete.

Share

Rl online 0 comentarii

15.03.2019 - 12:53

”Până în prezent, în urma percheziţiilor efectuate în dosarul instrumentat de SICE OLT, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Olt au depistat 2.300 de kg de tutun foi, 300 de kg de tutun mărunţit, 4.500 de ţigarete netimbrate, 4 instalaţii artizanale de prelucrat tutun, 2 instalaţii de injectat tutun în tuburi ţigarete, 28.100 de tuburi pentru ţigarete, 39 de telefoane mobile si a fost ridicata suma de 12.700 de lei”, a trasnsmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că zece persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, în vederea audierii si dispunerii măsurilor legale.

Poliţiştii fac, vineri, aproape o sută de percheziţii în 22 de judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti la persoane bănuite de comerţ ilegal cu tutun. Sunt implicaţi cetăţeni români şi bulgari vizaţi în cinci dosare penale. Produsul se vindea pe site-uri de comerţ electronic, vânzătorul prezentând date de identificare false.
Percheziţiile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

”În perioada 2017-2019, cetăţeni bulgari şi români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun şi frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoţire a mărfii cu destinatar societăţi comerciale din alte state din Uniunea Europeană. În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locaţii clandestine din ţară şi transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Activităţile se desfăşoară în 5 dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Comentarii