UE salută decizia României de a nu-l mai propune pe Mircea Paşcu în postul de comisar interimar

Comisia Europeană 'ia notă' de decizia guvernului român de nu al mai propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar pentru perioada rămasă până la finalul mandatului actualului executiv comunitar, la 31 octombrie, a anunţat un purtător de cuvânt al executivului european

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2019 - 19:02

'Comisia Europeană ia notă de deciziile guvernului român şi estonian de a nu propune comisari pentru perioadă rămasă din mandatul actualei Comisii - 31 octombrie 2019', a declarat sursa citată. 'Acest lucru este în linie cu ceea ce a cerut (actualul preşedinte Jean-Claude) Juncker în iunie', adaugă purtătorul de cuvânt al CE. Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu a anunţat miercuri că a fost informat de ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii lui la postul de comisar european interimar. 'Ultima oră: am fost informat de doamna ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă şi mă conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă', a scris Paşcu pe Facebook.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marţi guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu drept comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a executivului estonian. 'Salutăm decizia guvernului estonian de a nu mai propune un comisar interimar pentru restul mandatului, evitând o risipă inacceptabilă a banilor contribuabililor. Facem acum apel la Guvernul român să procedeze la fel. Procesul de aprobare din Parlament trebuie oprit', a spus Manfred Weber. Cei doi nominalizaţi ai Estoniei şi României pentru posturi de comisari europeni interimari urmau să fie audiaţi miercuri în cadrul Conferinţei preşedinţilor de comisii din Parlamentul European.

Comentarii