Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod galben de inundații în mai multe județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis mai multe avertizări Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din judeţele judeţele Bihor, Arad, Cluj, Sălaj şi Suceava.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

25.08.2018 - 17:56

Potrivit hidrologilor, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Negru - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Crişul Alb - afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Bihor şi Arad.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cigher - bazin superior.

Până la ora 22:00 sunt vizate de inundaţii râurile mici din bazinele hidrografice: Someşul Mic - afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Apahida (judeţele Bihor şi Cluj), Crasna - bazin superior, Barcău - bazin superior, judeţul Sălaj, Suceava - bazin amonte S.H. Ţibeni, Moldova - afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Gura Humorului, judeţul Suceava.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Suceava - bazin superior.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognozele emise.

Comentarii

loading...