17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiChina încearcă timid să revină la o viaţă normală

China încearcă timid să revină la o viaţă normală

În contextul în care noile contaminări se apropie, zi de zi, de zero, ţara în care a apărut coronavirusul la sfârşitul lui 2019 începe să revină la viaţă.

În afara provinciei Hubei – ”leagănul” covid-19, plasat în continuare în carantină -, circulaţia automobililelor creşte puţin câte puţin zilnic în marele oraşe din ţară. Magazinele, închise timp de aproape două luni, se redeschid treptat.

Însă întoarcerea la normal este încă departe – aproape toţi locuitorii oraşelor continuă să poarte mască, luarea temperaturii rămâne inevitabilă oriunde ar intra, iar restaurantele le interzic clienţilor să se aşeze faţă în faţă.

În pofida faptului că frica de coronavirus este în continuare prezentă, la Beijing, aproximativ zece pensionare şi-au recuperat un colţ de parc, pentru a-şi petrece timpul dansând în grup.

”În timpul epidemiei, tuturor le era foarte frică. Acum a venit timpul destinderii”, declară, cu o mască neagră pe faţă, una dintre dansatoare, Wang Huixian, în vârstă de 57 de ani.

”Rămânem prudenţi şi păstrăm distanţa pentru a evita orice risc de contaminare”, adaugă Wang, care dansează la peste trei metri de partenerele sale.

 

Cele mai citite

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...
Ultima oră
Pe aceeași temă