Belgia a plasat România pe lista roșie a țărilor COVID-19

Autoritățile belgiene au inclus România pe lista roșie a țărilor cu risc ridicat de COVID-19, astfel că toți conaționalii care vor dori să călătorească în țara flamandă trebuie să intre în autoizolare şi să facă un test PCR pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

26.08.2020 - 22:10

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile din Belgia au încadrat întreg teritoriul României în zona roşie.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând cu data de 26 august a.c., întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roşie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, după sosirea în această ţară”, a transmis, miercuri seară, MAE.

De altfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roşie trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19. Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară. Călătorii sunt rugaţi să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea.

Călătorii sunt rugați să urmeze instrucțiunile autorităților belgiene referitoare la testare și autoizolare primite prin e-mail/ sms, în urma completării formularul Passenger Locator Form. De asemenea, se recomandă contactarea medicului curant, respectiv a unui medic de familie, care va dispune testarea.

 

Comentarii