21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăInternaționalCampanie alegeri SUA 2024. Joe Biden: Trump este ratatul! Trump: Kamala Harris...

Campanie alegeri SUA 2024. Joe Biden: Trump este ratatul! Trump: Kamala Harris ucigaşă-şefă a locurilor de muncă



Într-un discurs de aproape o oră, Joe Biden şi-a luat adio de la politică în lacrimi şi i-a predat ştafeta pentru Casa Albă Kamalei Harris. La 81 de ani, a demonstrat că încă este un adversar de temut: l-a făcut praf pe Trump, la Convenţia Partidului Democrat de la Chicago, transmite Antena 1.

Republicanul pregăteşte, însă, o lovitură de imagine. Dacă va câştiga alegerile, vrea să îl aducă în echipa lui pe cel mai bogat om al planetei, vizionarul Elon Musk.

Cu ochii în lacrimi, Joe Biden a urcat pe scenă condus de fiica lui, Ashley, care i-a sărutat mâna. Miile de oameni din sală l-au ovaţionat patru minute şi au agitat pancarte pe care scria că îl iubesc. A fost cântecul de lebădă al unui politician care a bifat cele mai importante funcţii din Statele Unite: senator, vicepreşedinte şi preşedinte. 

„Iubesc slujba mea, dar îmi iubesc ţara mai mult. V-am oferit tot ce am avut mai bun!”, a spus Joe Biden.

Retras din cursa pentru Casa Albă după ce colegii de partid l-au considerat prea în vârstă, Biden parcă şi-a regăsit puterea pe scenă. I-a predat oficial ştafeta de candidat la Casa Albă Kamalei Harris şi l-a atacat fără menajemente pe Donald Trump. „Spune că pierdem, dar el este ratatul! Se înşală amarnic! Donald Trump spune că America este o naţiune în declin”, a declarat Biden.

„Joe, îţi multumesc pentru mandatul istoric de conducător, pentru o viaţă pusă în slujba naţiunii noastre”, a spus Kamala Harris.

Un atac dur a lansat şi Hillary Clinton, învinsă de Trump la alegerile pentru Biroul Oval în 2016
„Donald Trump a adormit la propriul proces şi, când s-a trezit, şi-a inventat propria poveste. Prima persoană care candidează la preşedinţie cu 34 de condamnări pentru infracţiuni penale”, a declarat Hillary Clinton.

Trump a dat un răspuns imediat după atacurile venite din tabăra democraților

Trump a răspuns imediat atacurilor. A acuzat-o pe Kamala Harris că este comunistă din cauza politicii ei de creştere a ajutoarelor sociale.

„Kamala Harris este o distrugătoare a economiei și a ţării. Țara noastră va fi distrusă dacă ea câştigă. Agenda ei liberală radicală a distrus San Francisco. Iar acum vrea să fie promovată la funcţia de ucigaşă-şefă a locurilor de muncă”, a replicat Donald Trump.

În prima zi a congresului Partidului Democrat, pe scenă a urcat şi Prima Doamnă, Jill Biden, iar în sală a fost actriţa Julia-Louis Dreyfuss, care a jucat-o pe Elaine în Seinfeld.

Kamala Harris și Donald Trump, față în față pe 10 septembrie

Dezbaterea prezidențială a fost convenită, inițial, cu Joe Biden, care între timp s-a retras din cursă.
Într-o conferință de presă la reședința sa din Palm Beach, Florida, Trump a spus că vrea dezbateri suplimentare pe 4 și 25 septembrie, care să fie difuzate pe Fox, notează Reuters. Donald Trump a afirmat că este de acord cu această dezbatere, pe 10 septembrie, deși, anterior, anunțase o altă dată și un alt post de televiziune, fără ca aceste detalii să fi fost agreate cu Harris, notează Reuters.

Harris a spus într-o postare pe X că așteaptă cu nerăbdare dezbaterea din 10 septembrie, după ce Trump „s-a angajat, în sfârșit”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trafic rutier închis pe 3 drumuri naționale și 9 drumuri județene, în zonele inundate

Viiturile au afectat grav mai multe localităţi din Galați și Vaslui şi au dus la blocarea temporară a unor drumuri judeţene şi naţionale Localităţile afectate...

Românii continuă să aloce sume reduse pentru asigurări, în pofida creșterii numărului de polițe

Românii cheltuiesc mai puțin de 1% din veniturile anuale pentru asigurări, situându-se la coada clasamentului european, chiar și sub Bulgaria. Din 2018, numărul de contracte...

Meta va folosi din nou conținut public de pe Facebook și Instagram pentru a-și antrena modelele de inteligență artificială

Meta Platforms va relua în următoarele luni antrenarea modelelor sale de inteligență artificială (AI) folosind conținut public distribuit de adulți pe platformele Facebook și...
Ultima oră
Pe aceeași temă