13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSport„Finala de la sol se transformă în incident diplomatic”, scrie presa franceză

„Finala de la sol se transformă în incident diplomatic”, scrie presa franceză

Presa internațională comentează pe larg anunțul premierului Ciolacu de a boicota închiderea JO de la Paris

Marcel Ciolacu a anunțat că nu va fi prezent la închiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, după nedreptatea făcută gimnastelor din țara noastră, în finala de la sol.

„Doar rușii, în perioada comunistă, ne furau la Olimpiade”

Marcel Ciolacu, premierul României

Ana Maria Bărbosu a încheiat finala pe locul al treilea, dar juriul a aprobat o contestație a americancei Jordan Chiles, care a ajuns pe podium în locul româncei. În același timp, Sabrina Voinea a fost depunctată pentru o greșeală nedovedită, iar juriul nici măcar nu a admis contestația depusă de gimnasta română.

Reuters: „Premierul României renunță la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce i-a fost refuzată o medalie unei gimnaste din România. Reuters îl citează pe premier: „Este inacceptabil ca, într-o competiție atât de mare care promovează valori precum respectul, înțelegerea și excelența, un copil care își câștigase cu onestitate medalia, să fie lipsit cu brutalitate de rezultatul a patru ani de muncă!”

New York Post: „Prim-ministrul român va boicota ceremonia de închidere olimpică, din cauza medaliei „scandaloasă” la gimnastică a lui Jordan Chiles”.

The Guardian: „Ciolacu a promis că România îi va onora pe Bărbosu și pe Sabrina Maneca-Voinea, care a terminat pe locul cinci, ca medaliați olimpici”.

Le Parisien: Premierul român anunță că va boicota festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice. O declarație cu mari consecințe”.

RMCSport: „Finala de la sol se transformă în incident diplomatic, ceremonia de închidere va fi boicotată de premierul României„.

Federația Română de Gimnastică a depus două memorii la TAS, în cazul Sabrinei Voinea.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă