15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord ia în considerare suspendarea negocierilor nucleare cu SUA

Coreea de Nord ia în considerare suspendarea negocierilor nucleare cu SUA

‘Nu avem intenţia de a face concesii în faţa cerinţelor SUA (formulate la summitul de la Hanoi) sub nicio formă şi nici dorinţa de a ne angaja în negocieri de acest gen’, a declarat înaltul responsabil diplomatic nord-coreean într-o conferinţă de presă la Phenian, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice şi jurnalişti străini, relevă agenţia de presă oficială rusă.

Această declaraţie a viceministrului de externe al Coreei de Nord reprezintă prima reacţie oficială a conducerii de la Phenian cu privire la rezultatele summitului dintre liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, şi preşedintele american Donald Trump, care s-a încheiat la 28 februarie în Vietnam fără semnarea vreunui acord.

Kim Jong Un intenţionează să facă în curând o declaraţie oficială în care îşi va anunţa decizia privind acţiunile ulterioare ale Phenianului după eşecul summitului de la Hanoi (27-28 februarie).

Cel de-al doilea summit între Donald Trump şi Kim Jong Un s-a încheiat fără ajungerea la vreun acord în privinţa unor noi măsuri concrete privind denuclearizarea Coreei de Nord. Potrivit media internaţionale, ceremonia de semnare a fost anulată, iar discuţiile au fost întrerupte după ce SUA au refuzat solicitările nord-coreenilor privind ridicarea sancţiunilor.

Washingtonul a explicat că regimul nord-coreean a dorit ridicarea integrală a sancţiunilor, dar, întrucât nu s-au înregistrat progrese suficiente privind denuclearizarea, SUA nu pot să fie de acord cu o astfel de măsură.

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă