22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSocialUn deศ›inut ieศ™ean solicitฤƒ despฤƒgubiri uriaศ™e pentru condiศ›ii โ€žde torturฤƒ ศ™i ploศ™niศ›eโ€....

Un deศ›inut ieศ™ean solicitฤƒ despฤƒgubiri uriaศ™e pentru condiศ›ii โ€žde torturฤƒ ศ™i ploศ™niศ›eโ€. Rฤƒspunsul instanศ›ei

Un deศ›inut de la Penitenciarul Copou din Iaศ™i a fฤƒcut o cerere ศ™ocantฤƒ pentru daune รฎn valoare de 130.000 de euro. Afirmฤƒ cฤƒ a fost supus unor condiศ›ii inumane de detenศ›ie, descrise de el ca fiind „de torturฤƒ, cu ploศ™niศ›e ศ™i fฤƒrฤƒ รฎngrijiri medicale”, relateazฤƒ Ziarul de Iaศ™i.

Deศ›inutul, condamnat la 3 ani ศ™i 2 luni de รฎnchisoare, a dat รฎn judecatฤƒ statul dupฤƒ ce i s-au anulat 24 de zile compensatorii pentru condiศ›ii dificile de detenศ›ie. Acesta solicitฤƒ daune uriaศ™e pentru ceea ce considerฤƒ a fi tratamente inumane ศ™i neglijenศ›ฤƒ medicalฤƒ รฎn penitenciarul ieศ™ean.

รŽn รฎntรขmpinarea depusฤƒ de Ministerul Finanศ›elor se aratฤƒ cฤƒ deศ›inutul nu a furnizat nicio probฤƒ care sฤƒ justifice acordarea despฤƒgubirilor solicitate, nefiind administrate dovezi ale prejudiciului suferit.

Tribunalul Iaศ™i i-a transformat pretenศ›iile รฎn daune de doar 200 de euro.

Instanศ›a a constatat cฤƒ deศ›inutul fusese รฎnchis รฎntr-o camerฤƒ cu o รฎncฤƒpere distinctฤƒ pentru grupul sanitar, avรขnd acces permanent la apฤƒ rece, apฤƒ caldฤƒ de douฤƒ ori pe sฤƒptฤƒmรขnฤƒ, energie electricฤƒ ศ™i materiale pentru curฤƒศ›enie.

Deศ™i spaศ›iul era limitat, penitenciarul nu a putut asigura minimul de 4 mp pentru fiecare deศ›inut, dar nici nu a scฤƒzut sub 3 mp de spaศ›iu vital.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit cu medicul Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ, renumitul medic, รฎntr-o ceremonie elegantฤƒ desfฤƒศ™uratฤƒ la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ