39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSocialUn deținut ieșean solicită despăgubiri uriașe pentru condiții „de tortură și ploșnițe”....

Un deținut ieșean solicită despăgubiri uriașe pentru condiții „de tortură și ploșnițe”. Răspunsul instanței

Un deținut de la Penitenciarul Copou din Iași a făcut o cerere șocantă pentru daune în valoare de 130.000 de euro. Afirmă că a fost supus unor condiții inumane de detenție, descrise de el ca fiind „de tortură, cu ploșnițe și fără îngrijiri medicale”, relatează Ziarul de Iași.

Deținutul, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare, a dat în judecată statul după ce i s-au anulat 24 de zile compensatorii pentru condiții dificile de detenție. Acesta solicită daune uriașe pentru ceea ce consideră a fi tratamente inumane și neglijență medicală în penitenciarul ieșean.

În întâmpinarea depusă de Ministerul Finanțelor se arată că deținutul nu a furnizat nicio probă care să justifice acordarea despăgubirilor solicitate, nefiind administrate dovezi ale prejudiciului suferit.

Tribunalul Iași i-a transformat pretențiile în daune de doar 200 de euro.

Instanța a constatat că deținutul fusese închis într-o cameră cu o încăpere distinctă pentru grupul sanitar, având acces permanent la apă rece, apă caldă de două ori pe săptămână, energie electrică și materiale pentru curățenie.

Deși spațiul era limitat, penitenciarul nu a putut asigura minimul de 4 mp pentru fiecare deținut, dar nici nu a scăzut sub 3 mp de spațiu vital.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă