25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSocialJustițieRețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor (Arma dei Carabinieri), a dus la destructurarea unui grup infracțional organizat implicat în traficul de migranți. Grupul aranja sosirea ilegală în România a migranților prin intermediul unor vize de muncă obținute în mod fraudulos, înainte de a facilita deplasarea ilegală ulterioară a acestora către alte țări ale UE.

Autoritățile au consficat mașini de lux, echipamente electronice, documente și echivalentul a peste 146.000 EUR. De altfel, în România s-au efectuat 12 arestări.

Vize pentru a permite introducerea ilegală de migranți din Pakistan în UE

Rețeaua infracțională era formată în principal din cetățeni români și pakistanezi, care au înființat societăți comerciale în România. Suspecții ar fi adus în România cetățeni bengalezi, egipteni și pakistanezi cu vize de muncă, obținute în mod fraudulos prin inducerea în eroare a autorităților competente, se arată în comunicatul de presă al Europol.

Ancheta a identificat alte societăți românești, administrate de cetățeni români care cooperau cu rețeaua infracțională, care au fost, de asemenea, utilizate pentru obținerea frauduloasă de permise și vize de muncă. Rețeaua infracțională a solicitat în total 509 permise de muncă din România și a obținut permise pentru 102 migranți. Migranții au folosit aceste vize obținute în mod fraudulos pentru a intra ilegal în România.

Pistele de investigație sugerează că 76 de migranți care au sosit în România folosind aceste documente frauduloase au mers către alte țări ale UE. În timpul investigației, 26 de migranți au fost depistați în România, Italia și Austria. Rețeaua infracțională a perceput între 5.000 și 6.000 EUR de persoană pentru a aranja sosirea în România și între 2.000 și 5.000 EUR de migrant pentru deplasarea în altă țară din UE. Se crede că rețeaua infracțională a obținut profituri ilegale de cel puțin 1 milion de euro.

Membrii rețelei cu sediul în Pakistan erau responsabili de recrutarea pe plan local a migranților care doreau să ajungă în UE. Alți membri ai rețelei infracționale au aranjat cazarea migranților în diferite locații din Brașov și București, înainte de a-i transporta mai departe în zona Timișoarei. De acolo, alți complici îi ridicau pe migranți și îi transportau la frontiera româno-ungară, unde migranții treceau ilegal frontiera pe jos sau ascunși în diferite mijloace de transport.

Autoritățile naționale au depistat o serie de migranți introduși ilegal de această rețea în timp ce traversau frontierele sau direct pe teritoriul altor state UE, în principal în Italia și Austria. Într-unul dintre cazurile din Italia, autoritățile italiene au detectat 45 de migranți ilegali care se depplasau pe jos de-a lungul frontierei italo-slovene.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Zelenski, din Harkovul devastat, îi îndeamnă pe Biden și Xi să participe la summitul pentru pace

Președintele Volodymyr Zelenski a făcut apel la președintele american Joe Biden și la liderul chinez Xi Jinping să participe la summitul pentru pace, în...

Sibiu: S-a răsturnat cu ATV-ul pe un drum forestier și a murit

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a decedat, duminică, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe drumul forestier Rășinari - Valea Caselor...

Atac cu cuțitul în metroul din Lyon! Trei persoane rănite

Trei persoane au fost rănite duminică într-un atac cu cuțitul în metroul din orașul francez Lyon, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters. Un suspect a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă