22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăVideoIulia Navalnaya cere predarea cadavrului soțului ei

Iulia Navalnaya cere predarea cadavrului soțului ei

Iulia Navalnaya, văduva regretatului lider al opoziției ruse Alexei Navalny, a cerut sâmbătă autorităților ruse să elibereze cadavrul acestuia pentru înmormântare și l-a acuzat pe „demonicul” președinte rus Vladimir Putin că i-a „torturat” cadavrul, potrivit Reuters.

Într-un videoclip, de șase minute, postat pe YouTube, Navalnaya l-a acuzat pe Putin că ține corpul soțului ei „ostatic” și a pus sub semnul întrebării credința creștină a lui Putin, adeseori mărturisită.

Mama lui Navalny, Lyudmila, a declarat vineri că anchetatorii ruși au refuzat să-i elibereze cadavrul de la o morgă, din îndepărtatul oraș arctic Salekhard, doar atunci când ea va fi de acord să-l înmormânteze fără o ceremonie publică.

Ea a declarat că un oficial i-a spus că ar trebui să fie de acord cu cererile lor, deoarece trupul lui Navalny se descompune deja.

Sâmbătă, susținătorii lui Navalny au spus că autoritățile l-au amenințat că îl vor înmormânta în colonia îndepărtată a închisorii, unde a murit, dacă familia lui nu este de acord cu condițiile lor.

În videoclip, emoționata Iulia Navalnaya a susținut că Putin a fost personal responsabil pentru locul unde se află cadavrul lui Navalny și că el l-a „torturat” pe Navalny și în moarte, așa cum a făcut-o în viață.

VIDEO. Iulia Navalnaia: “Voi lupta pentru o Rusie liberă”

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a declarat luni (19 februarie) că va continua lupta soțului ei pentru o Rusie liberă și a cerut susținătorilor săi să lupte împotriva președintelui Vladimir Putin cu mai multă furie ca niciodată.

“Voi continua munca lui Alexei Navalnîi, voi continua să lupt pentru țara noastră”, a declarat Navalnaia, într-un mesaj video intitulat “Voi continua munca lui Alexei Navalnîi”.

“Vladimir Putin mi-a ucis soțul”, a spus Navalnaia, adăugând că va lucra cu poporul rus împotriva Kremlinului, pentru a crea o nouă Rusie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă