19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăVideoIulia Navalnaya cere predarea cadavrului soțului ei

Iulia Navalnaya cere predarea cadavrului soțului ei

Iulia Navalnaya, văduva regretatului lider al opoziției ruse Alexei Navalny, a cerut sâmbătă autorităților ruse să elibereze cadavrul acestuia pentru înmormântare și l-a acuzat pe „demonicul” președinte rus Vladimir Putin că i-a „torturat” cadavrul, potrivit Reuters.

Într-un videoclip, de șase minute, postat pe YouTube, Navalnaya l-a acuzat pe Putin că ține corpul soțului ei „ostatic” și a pus sub semnul întrebării credința creștină a lui Putin, adeseori mărturisită.

Mama lui Navalny, Lyudmila, a declarat vineri că anchetatorii ruși au refuzat să-i elibereze cadavrul de la o morgă, din îndepărtatul oraș arctic Salekhard, doar atunci când ea va fi de acord să-l înmormânteze fără o ceremonie publică.

Ea a declarat că un oficial i-a spus că ar trebui să fie de acord cu cererile lor, deoarece trupul lui Navalny se descompune deja.

Sâmbătă, susținătorii lui Navalny au spus că autoritățile l-au amenințat că îl vor înmormânta în colonia îndepărtată a închisorii, unde a murit, dacă familia lui nu este de acord cu condițiile lor.

În videoclip, emoționata Iulia Navalnaya a susținut că Putin a fost personal responsabil pentru locul unde se află cadavrul lui Navalny și că el l-a „torturat” pe Navalny și în moarte, așa cum a făcut-o în viață.

VIDEO. Iulia Navalnaia: “Voi lupta pentru o Rusie liberă”

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a declarat luni (19 februarie) că va continua lupta soțului ei pentru o Rusie liberă și a cerut susținătorilor săi să lupte împotriva președintelui Vladimir Putin cu mai multă furie ca niciodată.

“Voi continua munca lui Alexei Navalnîi, voi continua să lupt pentru țara noastră”, a declarat Navalnaia, într-un mesaj video intitulat “Voi continua munca lui Alexei Navalnîi”.

“Vladimir Putin mi-a ucis soțul”, a spus Navalnaia, adăugând că va lucra cu poporul rus împotriva Kremlinului, pentru a crea o nouă Rusie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă