16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăVideoChina a „declanșat panică” prin îmbarcarea într-o barcă turistică ce ține de...

China a „declanșat panică” prin îmbarcarea într-o barcă turistică ce ține de Taiwan

Urcarea la bordul unei ambarcațiuni turistice taiwaneze de către paza de coastă a Chinei în apropierea insulelor sensibile, din prima linie, a declanșat „panică” în rândul populației din Taiwan, a declarat marți (20 februarie) un ministru al guvernului, conform Reuters.

Șase ofițeri ai pazei de coastă chineze s-au îmbarcat luni (19 februarie), într-o ambarcațiune turistică taiwaneză, în care se aflau 11 membri ai echipajului și 23 de pasageri pentru a-i verifica planul rutei, certificatul și licențele echipajului, plecând aproximativ o jumătate de oră mai târziu, a spus paza de coastă din Taiwan.

Kuan Bi-ling, șeful Consiliului pentru Afaceri Oceanice din Taiwan, a declarat reporterilor, aflați în afara parlamentului din Taipei, că acțiunea a „rănit sentimentele poporului nostru” și „a declanșat panică”.

China a anunțat duminică (18 februarie) că paza sa de coastă va face patrule regulate și va organiza activități de aplicare a legii în jurul insulelor Kinmen, controlate de Taiwan, după moartea a doi cetățeni chinezi care fugeau de paza de coastă din Taiwan, după ce au intrat în apele aflate prea aproape de Kinmen.

Locuitorii din China și Taiwan nu se așteaptă la conflicte între cele două state

Locuitorii din cele două state, China și Taiwan nu se așteaptă la conflicte între cele două, chiar dacă sunt în desfășurare ample exerciții militare pe granița lor.

Oamenii de pe plaja insulei Pingtan, cel mai apropiat punct al Chinei de Taiwan, și-au exprimat speranța pentru reunificarea pașnică, în timp ce locuitorii din Taipei au spus că nu cred că vor fi atacați, deși exercițiile militare chineze au intrat în a treia zi, sâmbătă (6 august).

Exerciții extinse cu echipament militar în șase zone din jurul Taiwanului au fost desfășurate a doua zi după ce președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a făcut o călătorie de solidaritate pe insula autoguvernată, dar revendicată de Beijing, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Artista Shakira scapă de ancheta de fraudă fiscală din Spania

Un tribunal spaniol a anunţat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântăreţe Shakira, care a scăpat...

Infografic FES România: Evoluția încrederii românilor în Uniunea Europeană, în contextul alegerilor europarlamentare

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a publicat un infografic cu privire la încrederea românilor în Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei, înainte de...

Criză de teste de sarcină în localitățile rămase fără păcănele

Ilustrație: Marian Avramescu Legea prin care a fost interzisă prezența păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori se poate dovedi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă