16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăVideoCamionagii ucraineni blocați la granița înghețată cu Ucraina a Poloniei

Camionagii ucraineni blocați la granița înghețată cu Ucraina a Poloniei

Camionagii ucraineni, care așteaptă să intre din nou în țara lor, au rămas blocați la granița cu Polonia luni (8 ianuarie), confruntându-se cu temperaturi de îngheț, potrivit Reuters.

O linie de 12 kilometri de camioane s-a întins de la punctul de trecere a frontierei Hrbenne, fără a se preconiza sfârșitul crizei în vedere.

Șoferii de camioane polonezi au blocat mai multe puncte de trecere cu Ucraina, din 6 noiembrie, cerând ca Uniunea Europeană să reintroducă un sistem prin care companiile ucrainene să obțină autorizații pentru a opera în bloc.

„ Ne iau locurile de muncă… Tarifele lor sunt mai mici”, a spus Dariusz Sadowy, proprietarul polonez al unei companii de transport. El a adăugat că doi dintre colegii săi din afacere au dat faliment, iar alți doi și-au suspendat operațiunile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...
Ultima oră
Pe aceeași temă