15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Oamenii din Georgia așteaptă ca țara lor să intre în UE....

VIDEO. Oamenii din Georgia așteaptă ca țara lor să intre în UE. “Este primul pas”

Mii de georgieni s-au adunat vineri, 15 decembrie, în Piața Libertății din Tbilisi pentru a sărbători decizia Consiliului European de a acorda Georgiei statutul de țară candidată la Uniunea Europeană.

Mitingul festiv a fost organizat de partidul de guvernământ “Visul Georgian”. Președintele țării, Salome Zourabichvili, a apărut și el la miting, dar nu a fost invitat pe scenă.

Salome Zourabichvili a declarat pentru Reuters că este momentul ca toți oamenii și forțele politice din țară să sărbătorească.

“Este primul pas spre depolarizare, spre unitatea societății georgiene, care aici este cu siguranță unită”, a spus Zourabichvili.

Premierul georgian Irakli Garibashvili a calificat această decizie drept una “istorică” pentru țară.

“Am luptat, am muncit din greu și am câștigat împreună”, a declarat Garibashvili.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă