17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Spania confiscă artefacte furate din Ucraina în valoare de 64 de...

VIDEO. Spania confiscă artefacte furate din Ucraina în valoare de 64 de milioane de dolari

Poliția spaniolă a confiscat artefacte antice din aur în valoare de 63,6 milioane de dolari (60 de milioane de euro) furate din Ucraina, după ce hoții au fost prinși în timp ce încercau să le vândă la Madrid.

Cele 11 piese, în principal bijuterii, inclusiv coliere, brățări și cercei, datează din perioada greco-scythiană, între secolele VIII și IV î.Hr.

Obiectele au fost expuse într-un muzeu din Kiev între 2009-2013 și au fost scoase din Ucraina în 2016, a precizat Poliția Națională din Madrid într-un comunicat, fără a identifica muzeul.

Artefactele aveau documente falsificate pentru a face să pară că aparțineau Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a precizat poliția.

Trei cetățeni spanioli și doi ucraineni au fost arestați în cadrul anchetei, care a început în 2021, după ce una dintre piese – o centură de aur cu capete de berbec – a fost vândută în cadrul unei vânzări private la Madrid.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă