10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSocialEducațieÎn ce școală va începe testarea antidrog a elevilor

În ce școală va începe testarea antidrog a elevilor

Anul școlar 2023 – 2024 s-a deschis în ziua de 11 septembrie 2023 dar încă nu se știe oficial când și unde va începe testarea antidrog a elevilor.

Totuși, conform unor informații vehiculate pe internet, este deja cunoscută școala care va inaugura acest program de testare. Aceasta ar fi Școala Gimnazială 195 din Sectorul 3 al Capitalei. Unitatea școlată menționată este în cartierul Titan, care are o populație mare, iar școala în sine are foarte mulți elevi. De asemenea, în imediata vecinătate a Școlii 195 se află Inspectoratul Școlar al Sectorului 3, ceea ce ar reprezenta un avantaj pentru buna derulare a programului de testare.

Informația privind desemnarea Școlii 195 ca unitate de testare antidrog a apărut, în dimineața zilei de 12 septembrie 2023, pe un grup de discuții de pe internet.

“Am discutat cu fostii colegi de catedra din Scoala nr. 195 si mi s-a spus ca va fi prima scoala care va incepe de la 1 Octombrie 2023 testarea antidrog a elevilor, DOAR la cererea parintilor respectivilor copii. Testarea va fi contra-cost si va acoperi 8 tipuri de substante interzise”, este anunțul distribuit pe internet. Persoana care a făcut acest anunț pare a fi un profesor pensionar.

Anunțul a generat o serie de replici. Una dintre replici este a unei persoane care se declară nemulțumită de faptul că li s-ar cere părinților bani pentru această testare.

La data de 11 septembrie 2023, în contextul ceremoniilor de deschidere a anului școlar, președintele Iohannis anunța că tema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, va fi analizată în prima ședință a CSAT. Data acestei ședințe a CSAT încă nu este precizată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă