20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieÎn ce școală va începe testarea antidrog a elevilor

În ce școală va începe testarea antidrog a elevilor

Anul școlar 2023 – 2024 s-a deschis în ziua de 11 septembrie 2023 dar încă nu se știe oficial când și unde va începe testarea antidrog a elevilor.

Totuși, conform unor informații vehiculate pe internet, este deja cunoscută școala care va inaugura acest program de testare. Aceasta ar fi Școala Gimnazială 195 din Sectorul 3 al Capitalei. Unitatea școlată menționată este în cartierul Titan, care are o populație mare, iar școala în sine are foarte mulți elevi. De asemenea, în imediata vecinătate a Școlii 195 se află Inspectoratul Școlar al Sectorului 3, ceea ce ar reprezenta un avantaj pentru buna derulare a programului de testare.

Informația privind desemnarea Școlii 195 ca unitate de testare antidrog a apărut, în dimineața zilei de 12 septembrie 2023, pe un grup de discuții de pe internet.

“Am discutat cu fostii colegi de catedra din Scoala nr. 195 si mi s-a spus ca va fi prima scoala care va incepe de la 1 Octombrie 2023 testarea antidrog a elevilor, DOAR la cererea parintilor respectivilor copii. Testarea va fi contra-cost si va acoperi 8 tipuri de substante interzise”, este anunțul distribuit pe internet. Persoana care a făcut acest anunț pare a fi un profesor pensionar.

Anunțul a generat o serie de replici. Una dintre replici este a unei persoane care se declară nemulțumită de faptul că li s-ar cere părinților bani pentru această testare.

La data de 11 septembrie 2023, în contextul ceremoniilor de deschidere a anului școlar, președintele Iohannis anunța că tema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, va fi analizată în prima ședință a CSAT. Data acestei ședințe a CSAT încă nu este precizată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Dreapta Unită îi cere demisia președintelui AEP, Toni Greblă

Alianţa Dreapta Unită(ADU) îi cere preşedintelui AEP, Toni Greblă, să-şi dea demisia, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţii de votare, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă