18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalReplica lui Putin la acuzațiile privind uciderea lui Prigojin

Replica lui Putin la acuzațiile privind uciderea lui Prigojin

Kremlinul a declarat că sugestiile şi speculaţiile occidentale că şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis la ordinele sale sunt o “minciună absolută”.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că ancheta privind accidentul aviatic de miercuri seara, în care, conform unor informaţii preliminare invocate de preşedintele Vladimir Putin, au murit Prigojin şi asociaţii săi, este în desfăşurare.

Vladimir Putin nu s-a întâlnit recent cu Prigojin, a adăugat Peskov.

Moscova a mai declarat că este imposibil de spus dacă Vladimir Putin va participa la funeraliile şefului mercenarilor Wagner, dar că liderul de la Kremlin are “un program foarte plin”.

Conform Kremlinului, grupul de mercenari Wagner nu are o existenţă juridică oficială.

În discuţia cu jurnaliştii, Peskov a spus că Wagner există ca un grup care a adus o “mare contribuţie” la campania militară a Rusiei în Ucraina şi a lăudat “eroismul” luptătorilor săi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...
Ultima oră
Pe aceeași temă