21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăVideoToți cei opt pasageri au fost salvați din telecabina blocată în Pakistan

Toți cei opt pasageri au fost salvați din telecabina blocată în Pakistan

Salvatorii din Pakistan i-au scos în siguranță pe toți cei șapte copii și un bărbat, după ce telecabina lor a rămas blocată marți deasupra unei râpe îndepărtate, au declarat oficialii, punând capăt unei încercări de o zi, potrivit Reuters.

Imaginile arată pe unul dintre cei șapte copii salvați dintr-o telecabină defectă, atârnând în Pakistan, remorcat în siguranță într-un ham.

Cei șapte elevi și profesorul lor au rămas blocați la aproximativ 900 de picioare în aer după ce una dintre liniile de cablu care transporta cabina s-a rupt marți dimineața devreme în regiunea îndepărtată, muntoasă, Battagram.

Armata pakistaneză a desfășurat un elicopter și a reușit să ridice doi copii în siguranță, dar vânturile puternice și lumina zilei în scădere au făcut ca salvatorii să anuleze operațiunea aeronavei și să continue eforturile de la sol.

Salvatorii au folosit cablul rămas pentru a ajunge la pasagerii blocați și a-i remorca în siguranță.

Au fost instalate lumini, iar salvarea a continuat la mai bine de 12 ore după ce telecabina s-a blocat.

Prim-ministrul interimar al țării, care a urmărit îndeaproape operațiunea, a scris în cele din urmă pe Twitter că toți cei opt pasageri au fost salvați cu succes.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă