21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Australia promite milioane de euro pentru sportul feminin

VIDEO: Australia promite milioane de euro pentru sportul feminin

Prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, a promis sâmbătă (19 august) 200 de milioane de dolari australieni (128 de milioane de dolari) pentru sportul feminin, după ce Matildas a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal feminin, spunând că turneul “a schimbat pentru totdeauna sportul” din această țară.

Australia a ieșit pe locul patru la această Cupă Mondială, asta după ce a pierdut în fața Seudiei, scor 2-0. Spania este noua campioană mondială a fotbalului feminin, după ce a învins Anglia, scor 1-0.

Succesul de la acest turneu a stârnit apeluri pentru o mai mare finanțare a fotbalului feminin în Australia, care s-a luptat pe o piață dominată de fotbalul liga de rugby.

Albanese a declarat că fondurile vor fi folosite pentru a îmbunătăți facilitățile și echipamentele sportive pentru femei și fete.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă