21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Incendiu de vegetație uriaș! Un întreg oraș a fost evacuat

VIDEO: Incendiu de vegetație uriaș! Un întreg oraș a fost evacuat

Un ordin de evacuare pentru orașul canadian Osoyoos și districtul din jurul acestuia, în provincia British Columbia, a fost emis sâmbătă seara târziu (29 iulie) din cauza unui incendiu de vegetație scăpat de sub control care a trecut granița dinspre statul american Washington.

Incendiul, numit Eagle Bluff, se află la aproximativ 4 kilometri de Osoyoos și a fost estimat că a ars 885 de hectare pe partea canadiană a graniței, potrivit Serviciului de combatere a incendiilor din British Columbia.

Osoyoos are o populație în zonă de aproximativ 6.700 de locuitori, potrivit unui site de dezvoltare economică din Osoyoos. Ofițerul de informații al districtului regional Okanagan-Similkameen, Erick Thompson, a declarat în cadrul unei conferințe de presă duminică (30 iulie) după-amiază că se concentrează asupra resurselor de pe flancul estic al incendiului.

Potrivit oficialilor locali, există un total de 732 de proprietăți care s-au aflat sub ordin de evacuare și 2.094 sunt sub alertă de evacuare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă