27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiBiserica Catolică lovitură pentru uniunile homosexuale

Biserica Catolică lovitură pentru uniunile homosexuale

Congregația pentru Doctrina Credinței a emis luni un răspuns formal la o întrebare privind uniunile homosexuale, dacă este posibil să fie binecuvântate de clerul catolic.

Răspunsul, cuprins într-o explicație de două pagini publicată în șapte limbi și aprobată de Papa Francisc, a fost „negativă”.

Decretul face distincție între primirea și binecuvântarea în biserică a persoanelor gay, pe care le-a susținut Suveranul Pontif, dar nu uniunile lor, deoarece o astfel de recunoaștere sacramentală ar putea fi confundată cu căsătoria, scrie ABC News.

Vaticanul susține că persoanele homosexuale trebuie tratate cu demnitate și respect. Învățătura catolică susține că o căsătorie este o uniune pe tot parcursul vieții între bărbat și femeie, face parte din planul lui Dumnezeu și este destinată de a crea o viață nouă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...

VIDEO. Messi, pe val înainte de Copa America. Argentinianul a reușit dubla într-un amica cu Guatemala

"Magicianul" Leo Messi, de neoprit înainte de Copa America. Starul din MLS a înscris două goluri pentru Argentina în ultimul meci de pregătire pentru...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă