15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportTenisSurpriza zilei la Wimbledon. Iga Swiatek, principala favorită a competiției, eliminată de...

Surpriza zilei la Wimbledon. Iga Swiatek, principala favorită a competiției, eliminată de Elina Svitolina.

Ucraineanca Elina Svitolina s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a eliminat-o pe poloneza Iga Swiatek, principala favorită a competiției, în trei seturi, scor 7-5, 6-7, 6-2.

Fostă numărul trei mondial, Svitolina a mai ajuns o singură dată în semifinale la Wimbledon, în 2019, când a fost eliminată de viitoarea campioană, românca Simona Halep.

Ucraineanca mai are în palmares o semifinală de Grand Slam, la US Open, performanță obținută tot în anul 2019.

Svitolina, în prezent locul 76 WTA, a revenit în circuit în urmă cu doar trei luni, după ce în octombrie 2022 a născut. Aceasta este căsătorită cu tenismenul francez Gael Monfils.

Swiatek nu mai ajunsese până acest an în sferturi la Wimbledon. Poloneza a câştigat de trei ori Roland Garros şi o dată US Open.

În semifinalele competiției, ucraineanca va da piept cu jucătoare cehă Marketa Vondrousova (42 WTA), care a eliminat-o în sferturi pe americanca Jessica Pegula, favorita numărul patru, în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-4.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

VIDEO. Dana Budeanu îi atacă pe părinții lui Vlad Pascu: “Sunt cel puțin la fel de responsabili”

În cadrul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV, difuzată joi, Dana Budeanu a fost invitată să vorbească despre unele subiecte de actualitate extrem...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă